Pahor na drugačen način

Pahor je skočil v mrzlo vodo in rešil utopljenca.

V nedeljo popoldan je bil lep sončen dan. Naš predsednik vlade se je sprehajal z družino ob Blejskemu jezeru. Opazovali so ribe in elegantne bele labode. Kar naenkrat pljusk v vodi. Iz obale je skočil v hladno vodo možak srednjih let. Zgrabil ga je krč. Samo z rokami je histerično mahal, kričal in se počasi potapljal.

Pahor se je samo sezul in nesebično skočil v mrzlo vodo reševati utopljenca. S skrajnimi napori (še dobro, da je v odlični telesni kondiciji) ga je zvlekel na breg in pričel z oživljanjem. Kmalu so pridrveli reševalci in naš predsednik se je diskretno umaknil.

Pahor energično zavrnil nerealne zahteve Pariškega foruma.

Na sestanku Pariškega kluba so oblikovali zahtevo, da se strukturne spremembe pospešijo in ena od pomembnih je pokojninska reforma. Ker ni realno pričakovati dodatno obdavčitev kapitala, se mora nujno zmanjšati javna poraba, ki je financirana iz proračuna. Le tako bodo lahko države redno in tekoče servisirale svoje dolgove. Zato je potrebno povečati delovno dobo, zmanjšati pokojnine in podpreti druge pokojninske stebre, kjer vidi zasebni kapital svojo priložnost. Predlagali so 67 let delovne dobe in garancije državnega proračuna le za pokojnine do 400 EUR. Gospodom je všeč angloameriški sistem, kjer je tudi starost prepuščena zasebni inciativi.

Pahor je nastopil odločno. Povzdignil je glas, rahlo zardel in jim zabrusil: Mi v Sloveniji še poznamo solidarnost. Mi tudi spoštujemo starejše in vemo, kaj se pravi delati. Delali bomo do 65 leta in za pokojninami bo stala država. Tako je to, spoštovana gospoda.

Pahor v Bruslju zahteval podporo vseevropskemu projektu polne zaposlenosti.

Glede na majhnost in razvitost slovenskega trga je Pahor predlagal Merkelovi in Sarkoziyu , da ga podpreta v vseevropskem projektu „Polna zaposlenost v Sloveniji“. Problem zaposlenosti postaja pereč tudi v razvitih državah. Vedno več je mladih, ki ne dobijo dela. Delodajalci jih silijo v dninarski odnos. Izgubljena postaja tako celotna generacija mladih. Izključeni iz dela postajajo socialni, ekonomski in varnostni problem. Zato Pahor predlaga, da se v Bruslju formira skupina, ki bo pripravila projekt, kako ljudi zaposliti. Projekt bo podprt strokovno, kadrovsko in tudi finančno iz evropskih potencialov. Namesto da vsaka država, vsak posameznik, vsaka občina odkrivajo prijeme in recepte, bomo nastavili skupen projekt v Sloveniji in v praksi testirali dogovorjene ideje in pozitivno prakso uvedli v EU.

Pahor obiskal otroško kolonijo „ Pomežik sončku“

Društvo prijateljev mladine vsako leto organizira otroško kolonijo v Ankaranu za revne otroke. Predsednik Pahor jih je obiskal, poslušal njihovo pripovedovanje in jim obljubil, da Slovenija ne bo pozabila svojih otrok. Vzgojiteljice so pripravile kratek kulturni program. Večer s predsednikom bo ostal otrokom v večnem spominu.

Predsednik Pahor nima Osame bin Ladna, da bi mu popravil rating. Zato gradi na majhnih, morda za človeštvo nepomembnih korakih, vendar v korist Slovenije in njenega človeka.

In tu je naštetih le nekaj novičk, ki demantirajo tiste, ki polivajo gnojnico po našem predsedniku. Kakršenkoli je, naš je!

Žal so zgodbe izmišljene.

  • Share/Bookmark


0 komentarjev ↓

Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !