Jankovićev strel v koleno

Jankoviću ni lahko. Zaradi močnega ega je zapravil priložnost oblikovati vlado. Ob umirjeni in v svetu sprejeti Bratovškovi mu je znotraj njegove stranke padal rating. Če bi bil kongres PS pol leta kasneje, bi ga Alenka verjetno povozila. Že sedaj ni bil njen volilni izplen slab.

In jeposkusil prehiteti čas s ponovnim prevzemom stranke. Morda je na tiho računal, da bo zaradi želje po oblasti vlada ostala in da bo v spomladanskem času na novih volitvah osvojil oblast tudi zaradi pozitivnih premikov v gospodarstvu v stilu: Kakšni bi šele bili, če bi vlada v celoti spoštovala njegov program!

Ob prevzemu oblasti bi se odprle nove poslovne priložnosti za njegove skrahirane družinske firme.

In kaj se je zgodilo? Vlada je odstopila. Razpisane bodo izredne volitve, na katerih kaže zelo dobro večnemu sovražniku Janši in to ob razdrobljeni levici in ob razpadu PS. Del partizanske Ljubljane bo za nastalo situacijo krivil ravno Jankoviča. Zato bo lahko vesel, če bo njegova stranka sploh prišla v parlament. Skoraj sigurno pa bo izgubil županski položaj, ko mu bodo ob teži rušitelja vlade pomagali stiskati obroč tudi sodni mlini.

Zaradi ega vse ali nič, mu bo ostal nič. Izgubil do na županskih volitvah in vse posle, ki so s tem položajem povezani, pa

  • Share/Bookmark


11 komentarjev ↓

#1   Anonimnež dne 8.05.2014 07:52

Strinjam se s tvojo analizo. Državljani Slovenije in Ljubljane se bomo s tem razbremenili enega izmed politikov in gospodarstvenikov, ki je nam je naredil več škode kot koristi. Upam, da se bo s pravomočno sodbo končno umaknil tudi Janša in nas razbremenil stalnih političnih spletk in prepirov. Brez Jankoviča in Janše bi bilo državljanom Slovenije mnogo lažje.

#2 Rado  Rado dne 8.05.2014 08:11

Razumeti je,
da se kdaj kakšemu človeku odfuzla – kot se je to zgodilo Jankoviću. Težje je razumeti, da se je odfuzlalo celi skupini ljudi – Jankovćevim poslancem, Kavtičniku in tistim ki so ga na kongresu izvolili?!

So mar tako brez občutka za realno situacijo? Doslej sem menil, da imajo vernike le desnici. Vsaj v Jankovićevem primeru jih očitno imamo tudi na levici

#3   stricmarc dne 8.05.2014 08:25

Zatekanje k veri je značilno za krizne in negotove čase. Seveda pa je vera širši pojem kot religija.V kriznih časih se ljudje očitno zatekajo k raznim sektam, raznim gurujem tudi v politiki.

#4   Don Marko M dne 8.05.2014 10:22

ne vem zakaj je tako težko razumeti, da je janković za teh 90 parlamenatrcev narodni heroj….omogočil jim je nekaj mesecev brezdelja, neodgovornosti, za polne plače….ljudstvo pa bi moralo biti jankoviću hvaležno za to potezo, saj vsaj te mesece teh 90 parlamentarcev po pravilih ne bi smelo povzročati dodatne škode državi in državljanom…..

#5   dragica dne 8.05.2014 17:42

Oblast, je zelo huda stvar, ko posameznik izgubi mero za mejo in ima občutek, da za njega ne obstajajo. Del krivice za to nosijo tudi verniki v voditelje in guruje vseh vrst. Ko ti bogovi padejo iz oltarjev, katere so pomagali zgraditi, se ti razbežijo in iščejo luknje kot ščurki, ko nanje posveti luč.Pa saj to ni nič novega na zahodu ali vzhodu, severu in jugu, menjajo se le kraji in imena, vzorec ostaja isti. Zgodovina naj bi bila dobra učiteljica, le mi smo slabi učenci

#6   Stric Marč dne 8.05.2014 21:49

Dragica, to si pa zelo lepo povedala!

#7 IZTOK GARTNER  IZTOK GARTNER dne 10.05.2014 01:48

Jaz ga ne bi tako hitro odpisal. Po moje zelo dobro ve kaj dela.

#8   lordwales dne 10.05.2014 10:31

Če ga bo Zoki še dalje tako sral, bo jj
oblikoval vlado, ne daj bože!
Edino upanje anti poslovnih zokija ( beri kravjih kupčij )
je združena levica.

Ne neoliberalizmu, za demokracizacijo
evro inštititucij in proti kakršnemu koli varčevanje na račun najšibkejših. Ne z Zokijem, ne s Alenko in najmanj s JJ ne bo gospodarskega razvoja.

#9   stricmarc dne 10.05.2014 12:37

Bomo videli. Če pa mu uspe iz tega kaosa, ki ga je tudi sam zakuhal, potegniti sedmico, pred njem “skinem kapu”.

#10   stricmarc dne 10.05.2014 12:45

Lordwales. Kot sem že večkrat zapisal, bi morala JJ pustiti odgarati njegov mandat, da bi se izpel v varčevalnih ukrepih, odpuščanjih in minimalnih rezultatih, ki so bolj posledica splošnih gibanj, kot naših prizadevanj. Tako bi končno pristal na smetišču zgodovine. Razdrobljena levica, ki se je izčrpala v protikriznih ukrepih, ne more zmagati. Vsak, ki vleče nepopularne ukrepe ( vključno Schroeder), na volitvah popuši in omogoči opoziciji do oblasti, ki pravzaprav žanje sedove predhodnika.

#11   Anonimnež dne 14.05.2014 10:25

V Sloveniji ne vidim trenija med levico ali desnico, ker v Sloveniji pravzaprav nimamo levice in desnice. SD je daleč od levičasrke stranke, SDS pa daleč od desničarske stranke. Janša ni bil nikoli desničar. Glavna delitev na tako imenovane “levičarske” in “desničarske” stranke je v Sloveniji odnos do polpretekle zgodovine. V tem kontekstu se znajde v neprijetni luči tudi RKC, ki je na italijanskem okupacijskem ozemlju sodelovala z okupatorji. V tem kontekstu se znajdejo pogosto na isti strani (desnici) tisti politiki, ki želijo rehabilitirati sodelovanje z okupatorjem. Delitev na desne in leve bi morala izhajati predvsem glede odnosa do lastnikov kapitala, socialne varnosti, zaščite okolje, itd. Glede tega so trenutno v Sloveniji vse stranka nekje v sredini. Zato je z vidika realizacije programov strank povsem nepomembno ali zmaga ena ali druga stranka. Glavne težave nam povzročijo osebne značilnosti posameznih strankarskih voditeljev. Lobiji “iz ozadja” so tako pametni, da imajo svoje lovke razpredene na levi, desni in sredini, zato se jim zelo težko zgodijo kakšne neprijatnosti. Slovenskim vplivnim lobijem prestavlja glavna navernost iz Bruslja, kjer imajo glavno besedo globalni lobiji. Očitno smo že prišli tako daleč, da se bomo morali končno nekoliko bolj odpreti tujemu kapitalu. S tem se bo zmanjšala moč domačih lobijev in tudi domače politike. Na to je slovenski narod že navajen 1000 let. Vedno smo imel tuje gospodarje. To, da bi bili samostojni, na svoji zemlji, so očitno v dveh desetletjih zapravili naši izvoljeni politiki. K sreči ne bodo mogle povzročati prav veliko škode državi in dražavljanom niti osebne značilnosti posameznih političnih voditeljev, saj smo pod skrbnim nadzorom Evropske unije in NATO.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !