Slovenci-narod novega tisočletja

Slovenci vse bolj razmišljamo in dojemamo svet s srcem in vse manj z razumom.

V politiki smo privrženci stranki in voditelju podobno kot bi šlo za nogometno moštvo. Smo predani klubu, najdemo opravičilo za napake svojega moštva in krivdo za neuspeh ali incident takoj najdemo v pravokaciji nasprotnika ali pristranskosti sodnika. Zaklinjamo se na poštenje, vendar le tako dolgo, dokler je to zaklinjanje na načelni ravni ali pa vsaj, da ne povzroča škode našim. Lep primer sta Janković in Janša.

Človek bi racionalno sklepal, da bodo privrženci levice predvsem ljudje iz socialnega dna, ki jim širokogruda socialna politika lajša težave in uravnilovka nekaj prinese. Pa ne! Ti tvorijo najbolj ortodoksno jedro SDS, takoimenovane jurišnike, pa četudi je neoliberalna politika, ki jo vodi stranka, do deplasiranih struktur neizprosna.

Napovedavati volilne izide je delo vedeževalk. Trdno orientirana jedra, ki so navijači posamezne stranke, so opredeljeni. Ostali se bodo opredeljevali emotivno na osnovi zadnjih informacij in vtisov. Zgodovinski spomin tu ne igra posebne vloge.

Žena pridno nakazuje denar za uboge sirote, ki so do te meje znajdene, da se znajo plasirati v medije in potrkati na čustveno plat gledalcev. Oddaje o socialni politiki ( kako organizirati javna dela, kako zagotoviti topel obrok, kako in komu socialna stanovanja, koliko zdravstva zastonj …) pa je že preveč. Sporočila morajo biti jasna, kratka in predvsem čustveno nabita. Ko pa ji skušam osvetliti družbeno dimenzijo teh socialnih problemov, sem krut, egoističen in predvsem brez čustev.

Razjezi se, ko je nekdo prtepel psa, ga odvrgel , ali priklenil na kratko verigo. Po njenem bi vsi ti hudodelci morali končati v zaporu. Na opzako, kdo jih bo pazil in kdo financiral zapore, si prislužim etiketo brezsrčneža.

Ob izrazito visoki izobrazbeni strukturi se človek vrača neolitskim vzorcem vtisov. Elektromagnetno sevanje je škodljivo. Rušil bi daljnovode in v stanovanju opravljal vse na daljinca preko mobitela.

Obsoja svinjarijo, ki jo del ajo avioni NATA z zapraševanjem ljudstva . Trdni Janševiki me prepričujejo o cemistryu in mahajo s spletnimi slikami sledov kondenca za reaktivnimi avioni. Ko pa postavim vprašanje, kaj še iščemo v NATU, če nas res zaprašujejo, umolknejo.

Univerzitetno izobraženi ljudje postavljajo orgonske topove in polivajo jabolčni kis kot vidik borbe proti vremenskim ujmam.

Prisegajo na zdravilce in njihove pripravke, omaležujejo uradno medicino in na ves glas vpijejo, kako nam podaljšujejo čakalne vrste in odtegujejo najnovejše metode zdravljenja. O tem, da se vrnemo k alternativni medicini tako, da začnemo manjšati obseg uradne, ki je zaradi tehnološkega napredka vse dražja, umolknejo.

Pravzaprav se medicina in znanost vse bolj spogledujeta z srednjim vekom. Medicina s sv. Hildegard in znanost z alkimijo. Poleg eksperimenta, to je fizične, materialne komponente, vse bolj sodelujejo tudi vesoljske in človeške enrgije, vibracije, informacije ali kaj podobnega.

Mediji so to spremebo razumeli. Zato so članki kratki, udarni, čustveno nabiti.

Pravzaprav si zaradi čustvene evforije z mnenjem ljudstva ne moremo kaj prida pomagati. Tu ne gre za logiko v tem smislu, če rečeš A, sledi B. Vse je odvisno od vtisov in emocij v danem trenutku.

  • Share/Bookmark


7 komentarjev ↓

#1   lordwales dne 17.05.2014 22:42

Kdor pravi da smo Slovensci perdani vodjem? Od sd sem brez težav prešaltal na Zruženo levico. Končno novi obrazi, zreo korupcija, jasni politični cilji. Kot konec varčevanju, neoliberalizmu in za demokratizacijo Evro inštitucij. če Violeta pride v evro pralament, več kot pol njene bajne evro polsanske plače gre za socialne transferje.

Zato s ženo, prijatelji, znanci, sosedi, sosedi sosedom in najključnimi na Evropske in za 3
Zružena levica.

Uspelo nam bo izvoliti za Violeto za Evro poslanko!

#2   Stric Marč dne 18.05.2014 09:15

Lordwales, lepo,da si večen optimist.

#3   Jocipros dne 18.05.2014 22:10

Ne vem, kaj naj pomeni, da so Slovenci narod novega tisočletja. To gotovo ni res, ker pravih Slovencev je vedno manj. Pa tudi zato ne, ker smo katoliški, RKC pa izvaja starodobno politiko uničevanja in težkega življenja v deželi na sončni strani alp. Katoliki, ki so od osamosvojitve naprej samo uničevali industrijo (Mura, TAM, itd.), prodali naše orožje in nas denarno obubožali, sedaj pa se hvalijo z makaronovimi luknjami na Karitasu in odpiranjem Lazarjevih hiš, kjer delijo revežem pasulj in imajo to v enaindvajsetem stoletju za perspektivo, se človek res vprašuje, kakšni katoliki pa so to? Uničevati človeka in ga podrejati na makaronove luknje, ali je to za narod novega tisočletja? Pri tem se pa šopirijo zveri, peterleti, janše, Štuheci in čvekajo: Bog živi Slovenijo. Ali ni to mazohizem in hinavščina prve vrste?!? Vse propada, pa obsojenci in roparji govorijo Bog živi Slovenijo! Kam so nas pripeljali katoliki!!!

#4   stricmarc dne 19.05.2014 09:23

Jocipros. Slovenci za tretje tisočletje pomeni ironična preslikava stanja duha z novodobnimi preroki novih duhovnih gibanj, ko se nam rojevajo mavrični in indigo otroci, ko nastopa nova doba Vodnarja, ko bomo vse čutili in zaznavali s srcem, ko bo nergija posameznika zlita z enrgijo človeštva in še naprej z energijo vesolja. Če karikiramo, lahko naše bedno stanje opredelimo tudi bolj optimistično v duhu novega tisočletja. Z razumom vedno manj zaznavamo in vedno več s čutili,; celo strokovno šolani ljudje se zatekajo pod okrilje srednjeveške alkimije in še bolj nazaj v okultne vede.

#5   Anonimnež dne 23.05.2014 07:41

To kar se dogaja s Slovenci ni nič posebnega. Podobno se dogaja tudi drugod po Svetu. Razlika med drugim delom Sveta in Slovenijo pa je v tem, da gremo pri nas vedno nekoliko bolj v ekstreme kot večlina drugih narodov. To je naša značilnost. Zato ni čudno, da smo Slovenci že dologo med najboljšimi v ekstremnih športih (alpinizem, tekaški ultramaraton, plavalni ultramaraton, padalstvo, kolesarski ultramaraton, itd.). Kot kaže razvoj dogodkov, čes sto let ne bomo imeli več problema s slovenstvom. Potujčenje se izvaja zelo prefinjeno in precej intenzivno iz znotraj, od naše vodilne elite. Proti zunanjem potujčevanju, ki so ga v preteklosti izvajali nad slovenci nemci, italijani, madžari in srbi, smo se očitno uspeli ustrezno obraniti, da smo obstali. Kot kaže bo v nekaj deset letih postala slovenščina le še pogovorni jezik “domorodcev”, saj se bo v strokovnih, poslovnih in znanstvenih krogih uporabljala le še angleščina. Na primer, prav te dni se ukinja edina slovenska strokovna revija za zdravstveno nego. Poslej bo izhajala le še v angleščini. Na tehničnihem področju ni veliko bolje. Vse znanstvene revije izhajajo že več let izključno v angleščini. Še nekaj let bo potrebno, pa bodo tudi predavanja na visokih šolah v angleščini. Tovrstne pobude so že prisotne. Zaradi tega, da bodo obvladali dijaki dobro angleščino, se bo vršil pritisk, da se tudi srednje šolsko izobraževanje izvaja v angleščini. Nato bo prišla na vrsto še osnovna šola. Čez sto let bo slovenčina le še izbirnio predmet, oziroma jezik domorodcev, tako kot je danas keltščina na Irskem. Zgodilo se nam bo to kot Ircem. Razlika bo samo v tem, da so se Irci potujčili zaradi angleške okupacije, mi pa se bomo od znotraj, “prostovoljno”. S tem bo dokončno rešen problem slovenstva. Slovenstvo bo ostalo v Evropi le še kot etična zanimivost. To na žalost kaže slovenskemu narodu v novem tisočletju. S tem se mediji prav veliko ne ukvarjajo. To ni tema za metanje pesko v oči narodu.

#6   stricmarc dne 23.05.2014 09:02

Anonimnež, očitno Slovenci presegamo okvir nacionalnega, ki je nastal nekje v času meščanstva in kapitalizma.

#7 Mellie  Mellie dne 19.08.2014 20:13

In če nadaljujem v maniri Anonimneža, ti novodobni domorodni Slovenci, ki bodo znali le še angleško, se bodo še naprej delili na partizane in domobrance – le da jih bodo takrat razumeli tudi drugod po svetu in si mislili svoje! lol :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !