Planet Siol.net je že uravnotežen medij

Ne samo po prispevkih in njihovih avtorjev ki kažejo svojo uravnoteženost in o smešenju takoimenovane levice ( Kučan, Mencinger, Toš, Hribarjeva…, celo P. Damjan ni dovolj verodostojen), tudi po bralcih se vidi »uravnoteženost«. To tezo argumentiram z rezultati objavljenih anket, ki sprašujejo o političnem prepričanju bralcev. V zadnji anketi je na vprašanje Koga bi volili, če bi bile v nedeljo volitve, dalo stranki SDS kar 41 % anketirancev, Druge raziskave javnega mnenja kažejo bistveno drugačno razpoloženje.

Tudi na vprašanje:«Ali podpirate privatizacijo«, je pritrdilno odgovorilo kar 70 % udeležencev ankete. Iz drugih virov je odnos javnosti bistveno drugačen.

Ker gre za izrazite razlike v rezultatih siolovih anket z drugimi raziskovalci javnega mnenja, so tri možnosti:

-da je zaradi politike siola izgubil obiskovalce sredinske in leve opcije, ker je medij desno orientiran. Tu je bil Vinko Vasle brez dvoma uspešen direktor.

-da so bolj pridni v odnosu do anket desno usmerjeni bralci

–da po navodilih strankarske politike obstoja skupina, ki pridno klika, piše komentarje in ustvarja iluzijo desnega političnega razpoloženja javnosti.

Kakršnakoli je že resnica, bi moral zagotoviti upravitelj medija, da je mogoče iz enega računalnika samo enkrat glasovati.

  • Share/Bookmark


8 komentarjev ↓

#1   Rado dne 23.01.2015 13:15

Gorenak na svojem blogu,
Politikis,
Reporter
in
Siol
so edini doslej, ki so mi brisali komentarje.
Siol celo danes.
Pod Žužkov članek: ”
“Draghijev ukrep je odlična novica za Slovenijo”,
sem zapisal,
»Kolumnist Slovenskih novic Matej Lahovnik bo počasi »pokril« vse slovenske rumene medije, zdaj so ga akceptirali še na Siolu«

Moderator mi ga je pustil le deset minut. In adijo!
Nemoršverjet, še benigne kritike ne prenesejo.

#2   stricmarc dne 23.01.2015 16:38

Rado, v komentarjih sem skušal biti zelo korekten in zmeren. Pa so mi jih brisali. Seveda pa ima tudi Gorenak prav. Drugi mediji mu jih niso upali zbrisati, saj bi jih takoj razglasili za udbovska trobila.

#3   lordwales dne 24.01.2015 15:59

Za zmerne levičarje, kot smo, je postal siol pretrd oreh.
res pa je, ko se gre za nagrade nagradnih iger, več od siola kot pravih levih medijev. Tudi pošljejo takoj, za en koledar od dela pa čakaj.

Lani sem od siola dobil nagradno kremšnito in nagrado za glasovanje za selfi ( deka in zvočnik )
Tudi medijsko kritiziran najboljši sosed je ta teden vsakemu, ki je glasoval za pecivo poklonil eno štručko in rogljiček.

Zmaga sds pa je bankrot za Slovenijo.

#4 Rado  Rado dne 24.01.2015 17:32

lordwales,
sprašujem se, kaj pravzaprav Siolovci pričakujejo od čiščenja, za njihovo ideologijo neprijetnih komentarjev.
Ali verjamejo v to kar počno? V imenu višjih vrednot?

#5   Stric Marč dne 24.01.2015 19:39

Ko je zaukazana čistilna akcija, čistimo!
Pri brisanju pa gre po mojem za dva načina. Prvi je avtomatizem po ključnih besedah, ki ga zaobideš s sopomenko. Drugi pa je brisanje moderatorja. V drugem pa se ne briše najbolj prostaške, če le sovpadajo z uredniško politiko. Problem so vsebinski komentarji, ki majejo z argumenti temelje politične usmeritve.

#6   frenk dne 2.02.2015 11:40

Mislim, da je Slovenija preprosto premajhna in premlada ter preveč strastno politična za neopredeljen medij.

Če mi cenjeni komentatorji in avtor bloga lahko postrežejo z medijem, ki je politično nevtralen, bom zelo vesel.

#7   stricmarc dne 2.02.2015 17:24

Frenk, prav imaš. Ni politično neopredeljenega medija, razen morda športnih in strokovnih časopisov, saj so pisci prispevkov, uredniki in lastniki medijev več ali manj tudi politično opredeljeni. Pričakujem pa, do so v svojem pisenju korektni, brez osebniega žaljenja in da se ne hranijo na mrhoviščih.

#8   frenk dne 2.02.2015 19:45

Stricmarc, se popolnoma strinjam s tabo. Ker sem nekoliko desen, me je malo sram, ker nimamo poštenega desnega časopisa (no ja, morda Finance), obenem pa precej pomilovalno opazujem vernike levih medijev, ki se zgražajo nad Reporterjem in še čim.

Planet siol.net sploh ni na vrhu seznama pristranskosti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !