Sadovi pljuvanja po lastni državi

Včeraj je bil na siolu članek Marjana Žbogarja Najrevnejše države EU imajo stabilnejše banke od Slovenije

Gre za anketo, ki je pokazala, da ima Slovenija najmanj stabilne banke v EU .

Potem avtor navede nekaj številk, ki tega sploh ne dokazujejo( ravno nasprotno):

Slovenija: 50 milijard bančnih sredstev, 2 milijona prebivalcev

Madžarska: 109 milijard bančnih sredstev, 10 milijonov prebivalcev

Češka: 160 milijard bančnih sredstev, 10 milijonov prebivalcev

Bolgarija: 46 milijard bančnih sredstev, 7 milijonov prebivalcev

Očitno je glavnina faktorjev, ki vplivajo na rezultat anketnega izvora. Če rolamo že štirinajst dni, kako ljudstvo ne zaupa bankam, zaradi ofenzive razlaščencev obveznic Banke Celje in preroških besed da so drugo leto ogroženi tudi depoziti čudežne« poslovnice gospe Krajnc ( na okroglih mizah TV programov), je normalno, da je zaupanje padlo in da so anketiranci dajali zelo negativne ocene.

Tako smo pred nekaj meseci brali o drastičnem padcu konkurenčnosti Slovenije, saj politiki in gospodarstveniki veš čas vpijejo v en glas, kako so stroški dela pri nas previsoki. Mimogrede, na prvem mestu je Švica z najdražjo delovno silo.

Prav tako smo padli med najbolj koruptivne države zaradi našega mantranja o korupciji. Celo razvpiti ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da v ocenah pretiravamo. Pravi, da pri nas še vedno ne barantamo s policaji o cestnih in drugih prekrških, kar v svetu ni tako redko.

Vztrajno pada zaupanje v sodni sistem in sistem oblasti. Politiki in njihovi pomagači vztrajno barvajo hudiča bolj črnega, kot je v resnici.

Pravzaprav s tem konotacijami rušimo zaupanje v državo v tujini in doma.

Sejemo veter, da bomo jutri želi vihar.

Pri takšnem ravnanju ne bo pomagala nobena domovinska vzgoja.

  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   Marjan dne 28.02.2015 18:02

Če bi vodili lestvico najboljših pljuvalcev, bi se uvrstili zelo dobro.

#2   KučanSatan dne 2.03.2015 14:17

Slovenceljni ste bebci in to je dejstvo.

#3   velimir dne 5.03.2015 14:45

Živijo Stric Marč!
Dobro razmišljaš, sami sebe pljuvamo i to nije dobro. Defetizam, generira pesimizam i besperspektivnost. Ljudi nemaju povjerenja u institucije ni kod nas u Hr. Tamo je još gore, jer nekonstruktivna, desna opozicija, samo dodaje ulje na vatru, već ionako naizgled bezizlaznoj situaciji. Neki su se nepromišljeno zadužili i doveli sebe pred bankrot, i sad su za to krive banke, a niko ih nije silio. Milanović izjavljuje, “netko je prevario te ljude”, a to je licemjerno, kupuje glasove za skorašnje parl.izbore. Jedna misao Olivere Dragojevića, dobro ilustrira do kud smo došli, kaže: “Država je ka brod, kapetan mora otići ako se putnicima povraća (bruha)”. Pozdravljam te. p.s. čitam tvoj blog, i da ti kažem, aktivirao sam i ja svoga. Ja ne komentiram politiku, hoću da se previše ne sekiram.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !