Cerar, zaščiti svoje može!

Ko se skuša rušiti vlado, se spodnaša najbolj rahel zidak, da prej ali slej stavba pade. Pri rušenju Pahorja so se najprej osule topovske salve na Golobiča, ker je novinarjem ( ne KPK) zamolčal svoj delež v enem izmed podjetji Ultre. Postal je notorični lažnivec. Njegov prekršek je le del zamolčane resnice novinarskemu lobiju. In to je bilo dovolj .

Kresalova, najbolj opljuvana ministrica, na blogih znana kot pasja princesa, je padla, ker je najela za potrebe NPU poslovne prostore pri znancu Pogačarju. To je bilo dovolj, da je pod pritiski odstopila, čeprav vlada daje milijonske zneske za najemnine raznim Pogačarjem še naprej. Pa nikome ništa!

Vendar Pahor še ni padel. Kompromitirali smo njegovo desno roko Dimčevo. Odstopila je kot sekretarka vlade in po nekaj letih bila z sodbo sodišča oproščena. Se ji je kdo opravičil?

Malo zatem je Pahorjeva vlada padla.

Podoben scenarij se je odvijal proti vladi Alenke Bratušek. Njene ministre so napadali za malenkosti ( na črno postavljena baraka, podjetje v lasti ministra, ki posluje z DARS, podjetje v delni lasti drugega ministra, ki je prijavilo na natečaj za razvojna sredstva in še bi se našlo) in ona jih je odstavljala na pritisk ulice. Epilog njene vladavine je poznan. Na koncu so pljuvali po njej, kdor je imel čas. Zapisali so jo kot najbolj nesposobno ( nekompetentno) premierko v zgodovini Slovenije, pa čeprav je dobila krmilo v najtežjih trenutkih, ko je opozicija na vse pretege klicala Trojko, ko je bilo zaupanje finančnih trgov minimalno ( drago zadolževanje) in je v slabem letu kljub vsemu obrnila trende navzgor ( Najvišja gospodarska rast v EU, drastična pocenitev zadolževanja, laskave ocene EU, ki ugotavlja , da ni več ekonomskih nesorazmerji ).

Po podobnem scenariju bodo poskušali mehčati Cerarjevo vlado. Sedaj bo na vrsti Klemenčič, jutri kdo drug. Zrušitev vlade in nadomestne volitve niso tako nemogoče, saj jih celo JJ napoveduje za drugo leto. Ko bo pravno očiščen suma korupcije pri nakupu Patrie in »blatenja« KPK o sumljivih finančnih poslih, bo nastopil pravi čas za nove volitve in novo vlado.

Premišljenost, pa četudi je to mečkanje in cincanje, je prednost Cerarja . Najbrž ne bo planil kar na prvo žogo in bo svoje ljudi tudi zaščitil, če le ne bo šlo za večjo nemarnost.

Ker pa se bodo trendi gospodarske rasti nadaljevali ( tudi na račun preganjanja sive ekonomije) in finančna konsolidacija dosegala evropska merila ( gospodarska rast, novi davki- tudi nepremičninski), se bo skušalo to vlado spodkopati pred sanacijo Slovenije.

Ker bo nepremičninski davek udaril slehernika in omejitev sive ekonomije zmanjšal dodatne finančne vire, bomo na splošno kljub okrevanju živeli slabše, vsaj ta glasni in ta znajdeni.

Cerar, pripravi se. Ladjo ti bodo najedali na najšibkejših mestih. Zato zaščiti svojo posadko, zaščiti svoje može!

  • Share/Bookmark


5 komentarjev ↓

#1   Marjan dne 2.03.2015 17:00

Saj jih bo!

#2   Estet dne 2.03.2015 20:43

Sliko vlade si malo nategnil. Tako dolgi in vitki le niso.

#3   Don Marko M dne 3.03.2015 15:26

ne razumem, zakaj bi se moral kdo Dimicevi opravičiti…odstopila je čisto sama…moralo bi biti ravno obratno – Dimiceva bi morala vrniti izplačano odpravnino, ker je odstopila sama…..

#4   Stric Marč dne 3.03.2015 19:27

Poleg drugih, je Dimčeva le primer, kako se posamezne osebe uporabljajo za mehčanje vlade. Pahor je poleg drugih žrtvoval svojo desno roko in tudi sam padel. Pa je sodišče razsodilo malo drugače, kot je bilo prvladajoče mnenje množic. Gre za izkrivljeno moralo, ko bi se morali, vsi ki so kdaj skrivili las JJ opravičiti in odstopiti. Njegovi pa so mojstri v pljuvamnju in se do sedaj še niso nikomur opravičili. Skratka, nič samorefleksije.

#5   Tone dne 6.03.2015 09:12

Pri nas se itak samo ruši in podira, gradit znamo malo več kaj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !