Posodobitev zakona o družini

Amaterski poslanec Stric Marč predlaga, da se v posodobitvi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji  spremeni dikcija, da gre za zakonsko zvezo dveh partnerjev ( lahko istospolnih) v novo z » dveh ali več«. S tem bi se bigamisti ne čutili prikrajšane. Pa tudi islamski tradiciji mnogoženstva bi dali ustrezen zakonski okvir že prej, preden postane Slovenija islamski kalifat. V skrbi za otroke bi naredili korak naprej. Za otroka bi lahko skrbelo več staršev.

Rezultat iskanja slik za poligamija slike

  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   lordwales dne 4.03.2015 19:36

Zdaj imamo vse, kar imajo veliki, razen plač.

#2   stricmarc dne 5.03.2015 09:57

Vsega pa res ne moremo imeti! Dokler nisi dovolj močan, da tudi drugi delajo zate, je pač tako. V najbolj krutem obdobju kapitalizma, je tudi domači hlapec imel nekaj drobtinic od gospodarjeve mize. Angleški tekstilni delavec je boljše živel, kot egipčanski delavec na bombažnem polju.

#3   darko dne 31.03.2015 08:07

Novi zakon povzroča nove krivice. Nekdo bo lahko imel dve mami, drugi pa še ene ne. Če pa se približano kriterijem družine iz Svetega pisma, lahko postanemo še bolj tolerantni do široko zastavljene družine. Za Abrahama je poznano, da je imel dve ženi. Kristus je govoril o družini kot širši skupnosti kot jo sedaj zagovarja RKC. Tudi naša RKC je v nekaterih primerih zelo tolerantna pri sklenitvi zakonske zveze. Na primer Janeza Janšo so crkveno poročili, čeprav so vedeli, da je pred tem že imel družino in dva otroka.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !