Avto že za 99 evrov / mesec ?

Prodajalci avtomobilov imajo novo potegavščino.

Tisto o nakupu na položnice že poznate?  Prodajalec dobi kupnino plačano od llizing hiše ali banke,  vi pa obrok plačujete po položnicah financerju posla.  Avtohiša s tem nima nič,  razen da preko svojih zvez skuša urediti kredit za vas in v vašem imenu.

Sedaj so preplavile medije reklame:  Avto za 99 evrov mesečno.  Znesek je lahko večji ali manjši.  Nič pa ne piše o pologu, o osnovni ceni, o številu obrokov in podobnih za odločitev pomembnih podatkov.  Gre le za to, da te oglas pritegne in da prideš v roke prodajalcu v dodatno obdelavo.

Zadnjič sem zasledil oglas: Avto za 99 evrov mesečno.

In kakšna je resnica? Ali res lahko kupiš avto za slabih 100 evrov na mesec. Ko se preštevaš, misliš:  No, ta znesek  si pa že lahko privoščim!

Poklical sem prodajalca in dobil pojasnilo.

Oglaševalni obrok 99 evrov/mesec velja za avto XY, nekovinske bele barve.  Cena vozila po ceniku znaša 17.450,00 evrov ( ponudbo vam pošiljamo v priponki).

Oglaševalni obrok dobimo v primeru kredita na višino 17.250,00 evrov ( torej cena vozila brez vključenih stroškov transporta in priprave), vezan na spremenljivo obrestno mero ( 6 mesečni euribor,  5,4 % ), na dobo odplačevanja 86 mesecev in pologom 9.560,00 evrov.

Seveda pa obstajajo tudi druge finančne konstrukcije, kot sta klasičen lizing ali lizing 50/50.

Po tem pojasnilu lahko kupim oglaševalen avto za 99 evrov na mesec le takrat, če zmorem polog v višini npr. 9.560,00 evrov in za ostanek kupnine plačujem 96 mesecev obrok kredita v viši 99 evrov.

Reklamni oglas je pravzaprav za kupce zavajajoč,  saj oglašuje popačeno iz konteksta iztrgano informacijo.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev ↓

#1   Marjan dne 19.06.2015 09:21

Kako je lahko prispevek v rubriki zadnji komentarji, če pa ne preberem niti enega. Razen tega, mojega?

#2   lordwales dne 21.06.2015 13:31

In vsaj 3 leta odplačevanja, če ne več.
V drobnem tisku pa piše, da je polog nekaj tisoč Evrov.
Pa smo tam, kjer smo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !