Kdor ni za TTIP, je za Putina

V Delu ( sreda 17. junija 2015 ) berem na tretji strani o čezatlantskem trgovinskem in investicijskem sporazumu ( TTIP ), ki zaradi stroge tajnosti ne vliva zaupanje v del evropskega življa. Javnost je razdeljena. Kapital lobira in financira propagandno akcijo, civilna iniciativa se organizira in skuša osveščati javnost predvsem iz aspekta zdrave prehrane in ohranjanja delovnih mest. Pri intervjuju evroposlancev so komentarji pokazali, da je SDS najbolj proameriško usmerjena in da je v službi velekapitala.

Citiram izjavo dr. Zvera (SDS): TTIP ne bo le orodje za rast, nova delovna mesta,nove naložbene priložnosti, višjo konkurenčnost ter visoke skupne standarde in predpise, ampak bo predvsem geostrateško orodje za mir in stabilnost. Zver meni, da sporazumu nasprotujejo skrajno levi in skrajno desni, torej tisti, ki najbolj podpirajo Putina.

Menim, da del trditev drži. Res je ta sporazum orodje za mir in stabilnost, če je to pax americana. Pri standardih in predpisih bomo morali stopiti korak nazaj, kar morda pri zbirokratizirani EU ni vedno slabo. Res se bodo odpirala nova delovna mesta, še več starih pa se bo zapiralo. Vsaka tehnološka in organizacijska inovacija poveča konkurenčnost v globalnem merilo in nezaposlenost v lokalnem.

Tista o etiketiranju nasprotnikov TTIP za skrajne levičarje in skrajne desničarje kot podpornike Putina, je za akademsko izobraženega človeka le malo prehuda.

Ne samo na domačem terenu, tudi v tujini, meče stranka SDS ogenj in žveplo na vse, ki niso v skladu z enoumjem njene politične paradigme.

Ali smo res že tako daleč, da sta le še skrajna desnica in skrajna levica do te mere samostojni, da nista hlapca kapitala in lakaja ZDA?

Gorenakovo zahtevo o izključitvi pri kandidiranju za poslanca bivše sodelavce udbe (Ali sta bivši komandir Postaje Milice Celje Gorenak in zastavnik bezbednosti v JLA Leljakizjemi ? ) bi razširil tudi na vse sodelavce tujih obveščevalnih služb.

Izjemno lakajstvo nekritičnih amerikanofilov je lahko tudi posledica preteklega sodelovanja s tujimi obveščevalnimi službami in mogočega izsiljevanja, ko bivši sodelavec ni dovolj kooperativen.

  • Share/Bookmark


5 komentarjev ↓

#1   Don Marko M dne 18.06.2015 09:52

zapisal si vse temeljno, kar je treba vedeti…..

#2   Stric Marč dne 18.06.2015 11:54

Don Marko, hvala. O sodelovanju s tojo agenturo sem napisal obzirno, zavito v celofan. Kdor sceno vsaj malo pozna, bo že razumel.
Pričakujem pa, da se bo po oprostilni sodbi JJ začela ofenziva za rušenje vlade in priprava terena za izredne volitve.
Priprava zakonske dopolnitve, da se pravnomočno obsojenim zapre možnost izvolitve, pa ni tako preprosta.
Ne smemo imeti pred očmi samo zrelo demokracijo in Janeza Janšo, pač pa osnovno svoboščino: voliti in biti izvoljen. Navsezadnje nek Mendela, Gandi in drugi, ki so bili obsojeni, ker so hoteli spreminjati politični sistem, ne bi nikoli prilezli do predsedniških funkcij po naši novi volilni zakonodaji.

#3   darko dne 18.06.2015 14:10

Za Evropsko unijo bi morali biti prioriteta dobri gospodarski odnosti z Rusijo, Kazastanom, Ukrajino, itd. Tam so velika naravna bogastva (nafta, plin, rude, polja, itd.), ki jih Evropska unija nima na pretek. Z Ameriko je EU predvsem konkurentka. Ne glede na to, da sta si EU in Amerika na mnogih področjih konkurentki, ne nasprotujem trgovskem sporazumu. Vendar pa bi morala EU pri tem striktno vztrajati na svojih tehnoloških, ekoloških, delovnih in drugih standardih. Amerikanci se naj prilagodijo ostrejšim kriterijem, če želijo sodelovati. Zadnji čas je tudi, da začnejo končno upoštevati tudi mednarodno dogovorjene enote in ne, da še vedno vztrajajo na svojih miljah, galolih, itd.

#4   haapy yack dne 18.06.2015 20:09

hojla
V bivšem režimu Juge so bili vsi natakarji sodelavci Udbe.
Na Reki pa je imel dolgo časa udbovski morilec gostinski lokal. Torej le koliko sedajnih natakarjev ali gostincev je sodelovcev tujih obveščevalnih služb?
Mreža globalne korporacijske kontrole je vse prisotna.
hoj

#5   Stric Marč dne 19.06.2015 08:44

Hapapy Yack, saj v tem je zadrega.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !