Neumne ženske?

Berem: V islamu so ženske oboževane in cenjene.. Zakaj torej želijo biti naše enakopravne?

V islamskih deželah deklice redko hodijo v šolo. Prihranjen jim je torej stres izpitov, izpraševanja, nasilja sošolcev in mobing učiteljev.

Radka dekleta hodijo na delo. Mož jih je dolžan preživljati. Prihranjeno jim je delo, zgodnjo vstajanje za odhod v službo, prihranjen jim je mobing, prihranjeni so jim mačistični izpadi moških, prihranjen jim je strah za izgubo službe, ni nevoščljivosti in spletkarstva na delovnem mestu.

Ostaja jim skrb za dom, moža in otroke. Temu ne ubežijo niti naše enakopravnice.

Na ulici jih ne nadlegujejo, saj so zakrite in vedno v spremstvu moža ali sorodnikov.

Ker so zakrite, je vznemirljiv že košček golote, ko jo pokažejo izbrancu. Naše ženske pokažejo vse in zaradi inflacije golote prav nič ne vznemirjajo. Pri naših je posledica inflacije gole kože že pomemben sam estetski videz dojk, velikost sramnih usten, depiliranost in vsaj ustrezna vaginalna frizura. Več kot dovolj dela za lepotne kirurge.

Ko otrok zboli, nastopi problem varstva. »Vzeti bolniško, kar se pozna v žepu in jezi delodajalca ali poiskati varstvo, če starih staršev ni v bližini?« postane resna dilema.

Muslimankam je ta preizkušnja prihranjena.

Ko ženska zboli, kdo ji bo kuhal čajčke. Pri muslimanih je to jasno. Tašča ali druga , tretja žena.

Za starejše je poskrbljeno. Ni domov onemoglih, ni socialnega podjetništva, nii proračunskega denarja za starostnike, kar je velik problem zahodne demokracije. Pri muslimanih Starostnik ostane v domačem okolju. Velike družine, še posebno, če ima mož več žena, brez težav poskrbijo za potrebe starcev. Breme skrbi se porazdeli na več parov rok.

Kaj pa volilna pravica žensk? boste povprašali. Seveda imajo tudi v islamskih državah ženske volilno pravico zaradi pritiska okolja, čeprav ta ni potrebna. Redke so stabilne družine celo v Evropi, kje bi imela mož in žena zelo različno politično prepričanje. Takšna skupnost dveh gorečih političnih nasprotnikov ne more preživeti.

V islamu ni svobodne izbire parterjev.

Morda res ne v celoti. Važno je tudi mnenje staršev, kar ni nepomembno , ko stari in mladi živijo pod skupno streho streho. Tudi zahodna znanost ugotavlja, da je zaljubljenost kemija, ki traja do treh let. Potem v zakonu ostajajo drugi atributi, ki ne uidejo kritičnim očeh staršev in skrbnikov. Pri nas se loči vsak tretji par. Kaj pa pri muslimanih?

Naše ženske so šle v borbo za enakopravnost, da so sedaj enake moškim .in da so izgubile privilegije varnih hišnih zidov.

Kljub naštetim argumentom so le redke tiste, ki bi se borile za staro pravdo.

  • Share/Bookmark


7 komentarjev ↓

#1   darko dne 2.10.2015 09:08

Ženske so v takšnih družbah v bistvu sužnje. V skrajni islamski družbi so oboževane in cenjene tako kot so bili nekdaj oboževani in cenjeni dobri sužni, ali pa so v mnogih naših domovih oboževani in cenjeni psi. Ženske so namenjene izključno skrbi za družino. Ne morejo si izbirati moža, podobno kot si tudi suženj ne more zbirati lastnika. V nekaterih delih sveta dekleta celo spolno pohabijo, da jim zmanjšajo željo po spolnih užitkih. S tem jim dokažejo, da so namenjene le rojevanju in družini. Skrajni islam, ki obravnava ženske približno tako kot sužnje, ni skladen niti z osnovnimi usmeritvami iz Korana. Po Koranu, Svetemu pismu in raznim drugim svetim kljigah se ljudi v osnovi ne ločuje po spolu. Vsi ljudje smo pred Bogom enaki ne glede ena spol, vero, narodnost, raso, bogastvo, itd. Zato je vsaka ideologija, ki določeno skupino v osnovi postavi v podrejeni položaj, neskladna z verami in tudi s širše sprejetimi normami v današnjem svetu, ki jih označujemo kot “človekove pravice”. Žal tudi cvilizirani del sveta premalo naredi na “osvoboditvi žensk”. Če bi imele ženske več pravic, bi se ne odločale za množico otrok. Prav tako ne bi želele biti v celoti podrejene možu ali očetu. Z zmanjšanjem števila rojstev bi se bisteveno zmanšala revščina v družinah ter potreba po preseljevanju (ekonomski begunci). Bilo bi tudi manj vojn. Žal pa ženske v razvitem delu bolj malo naradijo za “osvoboditev” zasužnjenih žensk. Še proti ponovnem pojavljanju zakritih žensk v našem okolju se ne borijo. To razlagajo kot pravico do različnosti. Takšno zakrito žensko je potrebno avtomatsko obravnavati kot žrtev nasilja določene ideologije. Podobno kot se obravnava spolne odnose starejših z mladoletniki. Pri spolnih odbnosih mladoletnikov s starejšimi (pedofilija) ne gre vedno za nasilje, ampak gre več krat za razdovednost mladostnikov, ali kakšne druge koristi. Tudi pri zakritih ženskah ne gre vedno za to, da so žrtve terorja moža ali staršev, ampak za vzbujenje pozornosti. Vendar se naj s tem ne igrajo, ker je to vidni zanak nasilja nad ženskami. Žal tega nasilja ne prepoznajo niti razgledane ženske v razvitem svetu (tudi pri nas).

#2   stricmarc dne 2.10.2015 17:47

Tipičen zahodnjaški pogled na svet, ko rabi ekonomski sistem vedno novo delovno silo z armado brezposelnih. Ko je družina mala ( oče, mati in največ dva otroka, avto, hišo in psa., je tako bolj ranljiva in odvisna od delodajalca in politike. Idealna za potrošniško družbo. O številu otrok ti dam prav, vendar ne potem cviliti o staranju prebivalstva, o nevzdržnost socialne , zdravstvene in pokojninske blagajne. No, večina vojn pa ne zakuha preštevilčno prebivalstvo tretjega sveta, pač pa inštruktorji iz razvitih držav, ki imajo demokracijo, svobodne , enakopravne ženske in človekove pravice. Je pa islamski svet za moškega bolj naporen. Zagotoviti ( samo on) mora ekonomsko vzdržnost, prenšati dve ali več žena ( pri nas je ljubica bolj priložnostni hobi) in seveda temu pritičejo tudi dve, tri sitne tašče.

#3   fuga dne 2.10.2015 21:40

Ja, če mož pripelje ženo k zdravniku, je podobno, kot če kmet pripelje kravo k živinozdravniku. Ona lahko samo kima, mož odgovarja in komunicira z zdravnikom, zdravnik je itak ne sme videti, kaj šele pregledati. Zdravila pa predpiše glede na to, kaj je vedel mož. Nikoli se ne vidi, kaj se skriva pod burko. Modrice, bolezen ali podobne travme. Prvo mesto ima moževa družina, žena je zgolj sužnja. Koga pa pošljejo islamisti v prve bojne linije, ženske, ki ji za pomoč obesijo še razstrelivo okrog pasu. No, to so skrajni sistemi obnašanja in ne zagovarjam zahodnega načina razvrednotenja ženske kot delavne sile ali objekta spolnosti, ampak islam je kot vera je dober pokazatelj družbenega stanja in odnosov med spoloma, ljudje pa itak po svoje.

#4   stricmarc dne 3.10.2015 12:11

Fuga, moj prispevek je potrebno razumeti kot satiro. Zaradi mene naj imajo tri žene, naj nosijo burke, naj ne hodijo v šole in v službe. Vendar pa tisti, ki pridejo k nam v goste ( sploh če za stalno), pa se bodo morali prilagoditi režimu gostitelja. Kulturne posebnosti , ki so v navzkrižju z našimi standardi, pač sodijo v zasebno sfero, v privatno stanovanje.

#5   fuga dne 5.10.2015 22:52

Ja, res sem zagrabil vabo. Pravzaprav me vedno moti, kadar nekdo govori o islamu tako, kot da bi ga morali vsi imeti doma v shrambi na razpolago. Napisal sem pa zato, ker sva se pred leti pogovarjala s sodelavcem, ki je že prej delal nekaj let v Saudovi Arabiji, o podobnih stvareh. Enkrat na način, kot je zapisano na blogu, drugič pa na temo, kot sem omenil v komentarju. Zaključek je bil tak, z namenom, da sva omilila, kar sva prej govorila, da imajo Arabci najbrž zelo dobre dohtarje.

#6   darko dne 6.10.2015 10:21

Moti me, da se nobena ženska ne oglasi na to posanje. Izgleda, da jim je mar le tisto kar se naposredno nanaša na njih, kako trpijo pa druge ženske po svetu, pa jih ne zanima.

#7   stricmarc dne 6.10.2015 17:52

Ženske ne berejo mojega bloga. One berejo Ireno Sireno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !