Avto elektronika – rak rana ostarelih avtomobilov

Nesporno je, da je elektronika v avtomobilih zmanjšala porabo goriva, povečala moč motorjev, izboljšala izpuste, povečala varnost. Samo elektronski vbrizg je v zadnjih tridesetih letih znižal porabo za 30 % Avti podobnih zmogljivosti, kot so bili Zastava 101, Lada, Škoda, ki so porabili 8-10 l bencina na 100 km, danes rabijo 6 do 7 litrov. ABS in servo volan sta že v standardni opremi.

Proizvajalci dajejo garancijo za prerjavenje karoserije deset let. Motor zdrži 300.000 km brez generalne skoraj v vsakem sodobnem avtu. Olje menjavamo na 20.000 km. Pri zastavi 101 smo ga na 5000 km in še vmes smo ga dolivali.

Vsak avto je imel rezervno gumo, dvigalko in komplet žarnic. Danes tudi, le da so rezervne gume že luksuz. Žarnic pa tako ne more zamenjati laik. Kar silijo te v plačilo Asistence.

Problem sodobne elektronike je v tem, da jo je vedno redkeje mogoče izklapljati.

Imamo npr. sistem proti zdrsu koles, ki ga morajo imeti vgrajenega že vsi novi modeli po modri direktivi EU. Avto z 120 KM in 16 colskimi gumami omaga v zasneženem klanecu. Ko kolesa zdrsijo, se zmanjša samodejno prenos moči na kolesa tako dolgo, da ne more premagati vzpetine. Takrat pride na pomoč kakšen star fičo.

Sistem za samodejno zaustavitev pred oviro vam ustavi avto tudi takrat, ko pred njega skočijo teroristi in vam elektronika prepreči samodejno ravnanje v stilu Jamesa Bonda.

Dodatni predpisi o izpustih bodo zahtevali nove sonde, nove regulacije, nove elektronske dele. Poznam prijatelja, ko mu niso delale luči. Včasih se je vzrok iskal v pregorelih žarnicah, v slabih kontaktih ( malo si potolkel po žarometu ali pa pomigal varovalke) , v varovalkah, morda v stikalu. Njemu so morali menjati neko elektronsko napravo, ki je pod volanom za 500 evro. Meni se že leto dni prižiga rumena luč ( napaka na motorju) in kaže na ekranu Antipolushen , pa še nismo rešili tega problema kljub obisku pooblaščenega servisa in posebne delavnice Avtoelektronike . Računalnik pokaže tri napake, ki pa so vse začasnega značaja. Po resetiranju je dva, tri dni vse OK, potem se zopet pokaže napaka.

Zakaj to nakladam?

Gre za to, da ob silni elektroniki in merilnih sondah ni mogoče odkriti napako, če se pojavi le občasno. Sami veste, da pri računalniku včasih kaj ne dela, pa pomigamo malo kontakte in zopet je vse v redu. Tega pri avtu, ki je izpostavljen udarcem, vibracijam, vlagi, koroziji… ne moremo. Res je, da elektronski deli zdržijo 40-50.000 ur obratovanja in da to zadošča do 1 milijon prevoženih kilometrov. Te podatke navajajo proizvajalci. Pa je to res.? Kako je z merilnimi sondami? Kako je z medsebojnimi spoji, ki so občutljivi, saj gre za prenos malih tokov?

Z uvedbo elektronike bi morali dajati proizvajalci na elektronske dele in funkcioniranje elektronike vsaj desetletno garancijo. Sodoben avto z delno okvaro elektronike bo le še za staro šaro. V reklamnih oglasih berem: 12 letna garancija za prerjavenje , 5 letna garancija za motor.

Kaj pa elektronika? Merilne sonde? Procesorji? In ne nazadnje izpušni sistemi, ki so zaradi novih direktiv vedno bolj zapleteni in dragi?

Izkušnje s trajanjem pločevine in motorja že imamo. Za vso ostalo pomožno opremo sodobnega časa še ne. No, jaz imam slabe!

  • Share/Bookmark


6 komentarjev ↓

#1   lordwales dne 11.10.2015 17:59

Če ga nimaš, avta namreč ni težav!

#2   stricmarc dne 11.10.2015 18:39

Lordwales, tvoja ugotovitev potrjuje znan rek: Vse je za nekaj dobro!

#3   Afnogunc dne 11.10.2015 19:43

Baje je v pripravi direktiva, ki bo zahtevala, da so morajo biti vozniku dostopni vsi podatki iz motorne elektronike, na dostopen način, brez nakupa drage opreme. To se lahko doseže z komunikacijo z tovarniško vgrajenim displejem, ali pa z Bluetooth povezavo, do recimo telefona, ali prenosnega računalnika. Omogočati bi morala tudi reset napake, če napako lastnik sam odpravi.

Ampak proizvajalci nasprotujejo, ker bi bili serviserji ob doberšen del zaslužka. Da je temu res tako se vidi pri RTV serviserjih, ki so v večini izumrli. Elektronika je danes lahko tako trpežna, da bi zdržala vsaj toliko časa kot pločevina in motor, ampak ….

Pred desetletji so Francoski proizvajalci namenoma tako slabo zaščitili pločevino, da je ta prerjavela že med petimi in osmimi leti. Takrat so Francozi zgubili ves ugled kar se jih drži še danes. Upajmo, da so se kaj naučili.

#4   Miha dne 11.10.2015 19:56

Danasnji motorji niso niti priblizno toliko vzdrzljivi kot tisti izpred desetih let, vsaj kar se tice mehanike. Tako imenovani “downsizing”, majhna delovna prostornina, turbo polnilniki, toorej vecja moc in posledicno vecja obremenitev ojnic. Motorji crkavajo. Prej je bil to problem samo renaulta, zdaj skoraj vseh. Mogoce nas resi elektrika, ampak se ne tako hitro.

#5   Stric Marč dne 12.10.2015 12:21

Pri elektroniki so postavljene zahteve o življenski dobi elementa. Vendar pa te ne moreš ugotoviti kar z neko meritvijo, pač pa s teski, kjer se življensko dobo dobi statistično. Vsaj jaz si tako predstavljam. Kakšna pa je življenska doba, proizvajalec ne pove. Če je nek del crknil v pričakovani starosti, je nesmiselno popravljati avto, saj lahko pričakuješ le še nafdaljne okvare. televizijo npr. po 10 letih nihče več ne popravlja. Kupi novo. Ampak avto je le večji finačni zalogaj. Sam mislim, da bi morala biti za elektroniko in merilne sonde vsaj desetletna garancija, da ima smisel kupiti star avto več kot pet let. Tako pa niti splošna garancija eksplicitno ne zajema elektronike.

#6   Jože dne 6.12.2015 00:11

Ni kaj dodati
Vsi ste prav lepo povedali.

Je pa res, da ko poslušam kaj vse ze imajo avtomobili, že bedarija. Pol jih tako ne zna uporabljati in čez leta se bo vedno bolj kvarila, ker bodo točno sprogramirali kaj mora počasi crkniti od opreme. Vse se bo plačalo. Bi bilo premalo prostora še za kakšne komentarje,ker zgoraj opisano je samo malenkost za vse tisto kar še pride s to mogočno tehnologijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !