Črna magija in elektronika

Čarovnik Janez je bil znan mag. Po naročilu je priklical težave na sovražnika, poskrbeti, da je konkurentu promet upadel in dolžniku nakopal prekletstvo, dokler ni npr. svoj dolg poplačal. Delal je predvsem za naročnike, ki so želeli nekoga kaznovati, se mu maščevati. Brez nasilja, brez groženj, brez razbijanja avta in lomljenja kosti. Celo brez verbalnega nasilja.

In kar je najpomembnejše, brez dokazov.

Brdavs, uspešen poslovnež, se je zameril Kosobrinu do te mere, da je ta najel čarovnika Janeza. Dosedanje uspešno in mirno življenje se je spremenilo.

Utrujen Brdavs se je po zaključku dela usedel v svoj avto in ga hotel zagnati. Avto se ni odzval. Poskušal je in poskušal. Zastonj. Ko so ga odvlekli na servis, so ugotovili, da je bilo potrebno le resetirati računalnik in program naložiti na novo. » No, to se zgodi redko, » so ga potolažili. In to se je zgodilo še kar nekajkrat. Celo na varovanem parkirnem prostoru se je zgodba ponovila.

Kaj je storil čarovnik Janez. Na spletu je kupil elektromagnetni pulzer, se približal avtu in na mestu, kjer je običajno avtomobilski računalnik, pulzer aktiviral. Močan udar elektromagnetnega sevanja je »zmešal računalnik« In kot vam je znano, sodobni avto je brez računalnika kot avto brez bencina. Za vsak slučaj se je na varovanem parkirnem prostoru Janez celo posvetil proti TV kameri, da jo je zaslepil za čas, ko se je sukal okoli Brdavsovega vozila. Preko spleta prodajani elektromagnetni pulzerji ( EMP) so prenosni, na alkalne baterije in stanejo od 100 evrov navzgor. To sicer ni orožje iz filma Vojne zvezd, saj je domet zelo omejen ( na neposredno bližino), saj baterije ne zagotavljajo dovolj električne moči. Je pa za Janezovo magijo čisto dovolj.

Nekaj linkov o EMP ( elektromagnetni pulzer):

http://www.amazon.com/Hi-Tech-New-2015-Device/dp/B00SINWRQQ

http://www.aliexpress.com/price/emp-generator_price.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=dsa-42862830006&plac=&crea=64152518596&netw=g&device=c&mtctp=b&memo1=1t2&gclid=CMunjMTF_MkCFWnmwgodlbwBXQ

http://www.aliexpress.com/premium/emp-generator.html?

Seveda pa se pritiski na Brdavsa s tem niso končali. Čarovnik Janez je vedel, da so neslišni zvočni valovi nizkih frekvenc odlično orožje. Iz strokovne literature je znano, da so valovi frekvence 16 Hz ( 16 nihajev v sekundi) za človeka nevarni. Jakost do 120 dB povzroča slabost, pri 130 dB poškodbe notranjih organov in nad 130 dB zastoj srca in smrt. Zvok zelo nizkih frekvenc nastaja pri potresih, pri obratovanju zelo težke mehanizacije. Tudi krokodili ga sproščajo. Pri človeku povzroča tesnobo, strah, neugodje. In kar je za čarovnika pomembno. Naprave za merjenje hrupa ga ne zaznavajo, saj so vsi aparati nastavljeni na področje od 30-5000 Hz, torej na hrup, ki ga slišimo. Generator hrupa , ki ga ne slišimo, pač pa občutimo, si je izdelal sam, saj jo na spletu ni našel. Kupil je nastavljivi frekvenčni pretvornik električnega toka in ga zvezal preko zvočnika in ojačevalca v napravo za emitiranje zvočnih valov. S potovalko z odprtino za trobljo zvočnika 8 ali megafona) je posedal pred lokalom in jo usmerjal proti obiskovalcem.

Prebral je tudi, da z ustrezno frekvenco lahko predmet, ki ima lastno nihanje, spravimo v resonanco, da se prične majati ali celo zruši. Že pred leti so to metodo preskušali v francoski vojski. Čarovnik Janez se še dobro spominja obširnega članka v Naši obrambi.

Prebral je tudi, da je potrebno prilagoditi frekvenco zvoka dimenzijam predmeta, ki ga mislimo zrušiti. Z avtom se je pripeljal v bližino Bedančeve hiše in usmeril snop izbranega zvoka v objekt. Kot bi bil majhen potres, je zadrhtela hiša in v njej vsi stanovalci. Do daljše resonance ni prišlo, saj ima hiša nešteto konstrukcijskih rešitev, ki nevtralizirajo in dušijo nihanja.

Za argumentiranje te teze je navedenih nekaj linkov:

Zanimivo je diplomsko delo Tanje Stojko Psihotronsko orožje-mit ali realnost, Univerza v Ljubljani 2010. v tem delu so v slovenščini povzeti poskusi iz tega področja in našteta je tudi literatura za poglobljeno brskanje.

https://www.youtube.com/watch?v=rHM26ODThnU
https://www.youtube.com/watch?v=oXGmgza-UBQ

https://en.wikipedia.org/wiki/Hypersonic_effect

https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon

https://www.youtube.com/watch?v=QSMyY3_dmrM

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/stojko-tanja.pdf

Če tudi nekdo prijavi, da ga je čarovnik Janez začaral in mu s črno magijo nakopal težave, kdo bi mu v obdobju pozitivizma verjel?

In zakaj ta članek, Stric Marč? Da daješ ideje fakinom?

Ne, le zato, da so ljudje pripravljeni na banalno resnico, ki se lahko skriva za »transcedentno duhovno močjo« nekega »guruja« In da se zakonodajalec pripravi tudi na sodobne prijeme ustrahovanja ljudi, dokler pojav ni razširjen in splošen.

  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   darko dne 11.01.2016 08:30

To kar pišeš je že dolgo poznano med ustreznimi strokovnjaki. Žal pa toga ne poznanjo dovolj strokovnjaki s področja varnostnih ved, medicine, psihologije, itd. Če bi jim bilo poznano, bi ustrezno ukrepali. Tako avtomobilska industrija, kot vsa druga oprema, pri kateri se uporablja elektronika, bi morala imeti ustrezno zaščito. Zaradi motenje elektonike se lahko zgodijo mnoge nasreče (letalska, vlak, žičnica, itd.). Tudi direkten ubolj je verjetno možen pri tistemu, ki ima srčni spodbujevalnik.To je v primeru elektomegnetnega valovanja. Nevarno je tudi nizkovalovno zvočno valovanje. Če lovimo ferkvenco srca napadene osebe, lahko pride do resonance in srčnega zastoja. Tudi kakšen most ali nebodtičnik je verjetno možno porušiti. Ne obstajajo samo takšna zahrbtna orožja, ki jih lahko izkoriščajo nepridipravi in celo teroristi. Za terortista je veliko enostavljeje, če se okuži z ebolo in pride v Evropo izvesti biološki teroristični napad. Upam, da tvoj blog čitajo tudi pristojni za varnost in bodo zato poskušali ustrezno ukrepati. Sedaj se EU in tudi Slovenija ukvarja z zmanjšanjem dostopnosti do strelskega orožja. To je ena izmed poti za zgotavljanje večje varnosti prebivalstva. Med zločinci in teroristi je veliko zelo izobraženih, zato bi morala EU in tudi Slovenija iskati ustrezne načine borbe tudi proti “altarnetivnem” orožju kamor spadajo: elektronsko, zvočno, biološko, itd.

#2   rad1o,hackrf,b210 dne 29.01.2016 19:01

Jaz nisem noben strokovnjak in že dolgo poznam te stvari…
Neugodje naj bi sicer sprožala frekvenca med 18.5-19hz.Kot tudi privide.Slabost in pa notranje poškodbe pa še malo nižji zvok. Nisem pa povsem razumel kako je “čarodej Janez” uspel iz “zvočnikov” ali megafona stisniti frekvenco 16hz. Ni noben problem ustvariti te frekvence, že sam jo brez težav ustvarim (katerokoli obkliko signala) , težava je pretvoriti v zvok. Škodi namreč frekvenca zvoka, ne radio-frekvenca na splošno torej elektromagnetno sevanje. Sem včasih dosti bral o rešitvah pri ustvarjanju infrazvoka, nikoli pa nisem zaznal da bi kakršnikoli zvočniki (klasični magnetno-resonančni zvočniki) uspeli iz sebe spraviti tako nizko frekvenco, niti subwoofer. Si lažje prestavljam škodovanje npr. s elektromagnetno (klasično radijsko) frekvenco, z dovolj veliko močjo , npr. z navadnim mikrotronom iz mikrovalovke (2400mhz) ki se ga poveže s “trobento” (usmerjenim reflektorjem signala),ki bi zlahka na par metrov zavrel molekule vode oz. krvi, maščobe,vse kar vsebuje vodo. Ali pa npr. tudi 60 GHZ (ki bo ironično tudi frekvence novega wifi standarda – zdaj je 2.4 – 2.5GHZ BGN in 5.8-6GhZ A ter AC. Nov pa bo 60GHZ in kot vem tudi vojska določene države uporablja frekvenco 60Ghz za orožje. S frekvenco se da tudi uravnavati (mikrovalovi – torej nad VFH ter pod IR valovi) dolžino vretja, npr. 1.5mm globine pod kožo ali do več kot centimetra pod kožo, kar je že smrtno, saj ti zavrejo notranji organi.
Glede zvoka pa ja, tako infrazvok kot ultrazvok sta lahko smrtna, trenutno bi lahko le lažje v praksi izdelal orožje z mikrovalovi kot pa z infrazvokom in to zaradi pomanjkanja lahkega načina izdelave “zvočnika” za frekvence pod 20hz.

#3   stricmarc dne 30.01.2016 21:41

rad1o, morda si malo naivno predstavljam, kako priti do frekvenc zvoka 20 Hz, vendar mislim, da bi zvočnik ( njegova membrana) pri nihanju električnega toka 20 Hz (kar ni problem doseči z frekvenčnim pretvornikom, ki stane mortda nekaj 100 evrov) tudi nihala z isto frekvenco in s tem povztočala zvok 20 Hz. Seveda pa tega zvoka ne slišimo, saj pod 30 Hz uho ne zaznava zvoka. Merilci hrupov imajo najnižjo skalo 30 hz, ker niso namenjeni za merjenje zvoka, pač pa hrupa, ki ga uho še zaznava. Morda bi bilo smoterno pri manjšem zvočniku ( če gre za prenosno napravico) uporabiti tudi resonančno cev za ojačitev infrazvoka. Ali pa nama je naprava proizvedla infrazvok, ne moreva vedeti, če ni jakost zelo visoka ( da zvok čutimo preko drugih čutil), saj zvoka ne slišiva in z navadnimio merilci hrupa ne meriva. verjetno bi si moral narediti visečo opno, ki bi zanihala, ko bi odarilo zvočno valovanje v njo. Seveda pa je druga zgodba pri ultrazvoku, saj opna zvočnika ne dosega tako visokih tresljajev. Zato v primeru visokih frekvenc uporabljajo kristale in njihovo nihanje kristalne mreže, ob ustrezni ojačitvi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !