Prometna varnost in starostniki

Da so mladi, neizkušeni vozniki dostikrat povzročitelji hujših prometnih nesreč, je naš modri Svet za preventivo in vzgojo v prometu že zdavnaj spoznal. Zato je vpeljal novo kategorijo voznik začetnik.

Drug problem so starostniki. Zaradi daljšanja življenjske dobe in zaradi lahkega dostopa do osebnega avtomobila je vse več starostnikov, ki se radi pohvalijo: Sem še vozen!

Veliko jih je, ki se peljejo le redko, do zdravnika, do trgovine, do cerkve… izpite pa so opravili takrat, ko so bili še redki semaforji. Avtocest, krožišč, več pasovnic praktično nismo poznali.

In ti starci se naenkrat znajdejo v prometu, ki ga ne poznajo.

Večina se svojega neznanja in pešanja psihofizičnih sposobnosti zavedajo in se podajajo le na krajše in poznane poti lokalnega okolja. Na cesti mečkajo, malce ovirajo dinamično mladež, vendar pa zaradi previdnosti niso udeleženci večjih nesreč. So pa tudi starostniki, ki hočejo ostati fit in z vožnjo posnemajo mlade ( sinove, hčerke ) z hitro in agresivno vožnjo navkljub zakonom narave staranja. Strokovno znanje izpred petdesetih let, prepotentnost nekritičnega ravnanja in starostne tegobe ( vid, refleksi, ocenitev hitrosti…) so najboljša popotnica za sranje na avtocestah, v večpasovnih krožiščih in podobnih situacijah. Povzročene nesreče se ne končajo le pri zviti pločevini.

Zato mislim, da bi vsi starostniki nad 60 let morali vsakih deset let osvežiti svoje teoretsko in praktično znanje. Ne gre za ponovno polaganje izpita, pač pa za obisk tečaja CPP ( cesto prometni predpisi) z vsaj eno uro praktične vožnje. Ker nam gre za prometno varnost in ne za imobilizacijo starostnikov, bi se ti preizkusi lahko financirali iz denarja za prometno varnost ( morda se da kaj izpuliti tudi iz EU) tako, da bi bil finančni strošek starostnika le simboličen.

  • Share/Bookmark


5 komentarjev ↓

#1   lordwales dne 12.01.2016 20:31

Ti ta stari so prave tempirane, se mi zdi, a spoštujmo jih,
nenazadnje sem jim stregel in jebal ježa ¸10 mesecev.

Beri kaj sem o tem napisal!

LOPOVSKI KAPOTALIZEM

#2   stricmarc dne 13.01.2016 12:06

Lordwales. Tudi sam sem že blizu temu, le da mi še ne strežejo in brišejo r. Ker sem še vedno kar dosti na cesti, bi bil vesel kakšnega zelo poceni tečaja za osvežitev CPP in kakšno urico vožnje z inštruktorjem, da z njem predebatiram mejne situacije. Ko sem še bil inštruktor v Lj, smo imeli mesečno setanke z izpitno komisijo, da smo predebatirali ( in se podučili) o razlagi CPP v mejnih situacijah, kot so. kdaj da in kdaj ne prižgati smerokaz pri prehitevanju kolesarjev, Kje ustaviti pri stop znaku, če ni prečne črte, vožnja po prehitevalnem pasu in prehitevanje po desnem, kaj storiti, ko stoji pred nami smetar ali drugo vozilo, pa je na cesti polna črta in podobno, ki je za ravnanje kandidata na izpitu pomembno. kot vidiš, v tem prispevku so skriti moji koristoljubni interesi, kako priti zastonj do osvežitve znanja.

#3   Pohajalka dne 13.01.2016 12:21

In prav imaš, Stric Marč! Le tako preventiva lahko deluje v praksi, tako da ima starejši človek, ki le še vsake kvatre enkrat sede za volan, da ima tak človek možnost, da se preizkusi brezplačno za širšo družbeno korist.
Ne bo nesreč, ne bo zdravstvenih stroškov, že to je dovolj velik razlog za zastonjkastvo.
Verjetno bi bilo dovolj izobraziti inštruktorje za drugačne potrebe inštruiranja, ponuditi vsem zainteresiranim samo eno uro zimske in eno uro poletne deževne brezplačne vožnje z inštruktorjem.
Teorijo bi tudi zlahka dopolnili kar med vožnjo.
Komur pešajo sposobnosti vožnje bo zlahka ‘zastonjčil’, priznati, da ne znaš ali ne moreš več je pa zelo pravljično, komurkoli, ne samo starejšim.

#4   stricmarc dne 13.01.2016 17:26

Hvala za podporo.

#5   lordwales dne 15.01.2016 17:20

Ko smo že pri podpori, boljša tista, moralna kot ona s palico. ko smo že na zvezi, nekaj bliže vdc, vsaj upam, bivšemu uredniku pa se pisal tole pesmico iz kopra!

Na vratih Mude sem srečal, muzo,
sem jo prijel za bluzo, in odbluzil na cesto svobode.

Kako se ti zdi, če bi se enkrat na vsake tri kvarte srečali v kavarni nebotičnik Ljubljana?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !