Kasko zavarovanje

Kupili smo nov » rabljen« avto, po domače testni avto, star 4 mesece z nekaj sto prevoženimi kilometri. Zanj smo plačali 12.ooo evro. Nov je bil v trgovini po ceni 14.000, pa še nekaj popusta in lahko ga kupiš za 13.000. Pri nekaterih modelih so popusti tudi po 5000 evrov.

Vendar zavarovalnico pri odmeri kasko zavarovanja ne zanima dejanski račun, pač pa le osnovni cenik, ki je po navadi vsaj nekaj tisočakov višji, da lahko naračuna višjo premijo. Tudi ko je avto star deset let in je praktično vreden le še nekaj tisočakov, se obračunava premija na znesek novega avtomobila ( brez popustov in podobnih fint). In če naredite z rabljenim totalko ali pa vam ga ukradejo, zavarovalnica ne plača po izhodiščni ceni, pač pa za vsako leto odbije 16 %. Tudi v primeru karambola vam plačajo le delo, steklo , luči, za ostale dele pa znižajo vrednost vgrajenega dela za amortizacijo, pa čeprav je bila premija izračunana in seveda plačana po ceni novega vozila.

Dejansko bi morala zavarovalnica obračunavati premijo na osnovi vrednosti ocenjenega vozila. Premija bi bila zato manjša za rabljene avtomobile.

Zaradi svoje pametne politike so kasko zavarovani le novi in novejši avtomobili ter tisti rabljeni, kjer imajo stranke veze z cenilci, da ponovno zavarujejo rabljeno vozilo kasko, da ga lahko renovirajo ( popravilo manjših odrgnin, lakiranje) na stroške zavarovalnice. Nekateri avtoličarji in avtokleparji ga  za prijatelje  celo poškodujejo tako, da je verjetnost poškodb na parkirnem mestu bolj prepričljiva. Še posebno, če imajo »ta pravega« cenilca.

Morda bi bila zanimiva tudi analiza o totalkah in krajah novih vozil. Če npr. kupim novo vozilo z popustom, pa še testno naj bo, za 12.000 evrov in ga karamboliram ali ga mi ukradejo, dobim od zavarovalnice izhodiščno ceno, ki je bila v mojem primeru 15.000 evrov. Mimogrede zaslužim tri tisočake. Pri dražjih modelih so zaslužki še večji.

Totalke, ki se dajo popraviti, hitro končajo pri » naših« avtokleparjih kar po zvezah, Z nekaj tisoč evrih vloženega dela da avtoklepar avto letošnjega letnika hitro na trg.

Temu obrtniku posel teče. Na drugi strani ceste pa je njegov stanovski kolega, ki cele noči klepa, da preživi. Ker ni prišel v zavarovalniški biznis, ostaja le pri popravilu starih krip, kjer je stranki že račun za nekaj sto evrov previsok.

Rezultat iskanja slik za karambol slike

  • Share/Bookmark


1 komentar ↓

#1   darko dne 30.09.2016 09:23

Kompletno avtomobilsko zavarovanje, vključno z kaskom, je precej zavajajoče in slabo pregledno. Pri tem je znatna razlika med zavarovalnicami ter tudi znotraj zavarovalnic, odvisno od poslovne enote in konkretnih oseb, ki pri tem sodelujejo. Takšni primeri se pogosto znajdejo na sodiščih, kjer se tam išče pravica po pravni poti. Ne gre le za to, da iščejo pravico zavarovanci, pogosto gre tudi za goljufije zavarovancev. Tu je pogosto navezava s cenilci in mehaniki. Zavarovalnice zasledujejo praviloma le dobiček, zato zavarujejo le tisto, kar jim predstavlja manjše tveganje. Obstajajo pa tudi izjeme, ki pogosto ne bazirajo na poslovni politiki zavarovalnic, temveč na korupciji njihovih zaposlenih. Kaj lahko pri tem storimo? Izberamo tisto zavarovalnico, ki je manj slaba od drugih. Zavarujmo se pri tistem agentu, ki je najbolj strokoven in pošten. Če pa naletimo na korupcijo in druge vrste nepoštenja, to prijavimo policiji. Če nas bo takšnih veliko, se bo morda kje kaj poznalo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !