Vračanje beguncev

V letu 1945. je iz Jugoslavije pobegnilo več sto tisoč beguncev. Iz Slovenije pa več deset tisoč. Kdo so bili ti begunci? Tako imenovani izdajalci, ki so sodelovali z okupatorjem, potem politični nasprotniki komunizma, pripadniki bogate buržuazije in seveda tudi tisti nezadovoljneži, ki niso verjeli v zgodbo o uspehu komunizma. Angleži so del beguncev vrnili v Jugoslavijo. O epilogu se še danes krešejo mnenja.

Pri begunski problematiki ne smemo pozabiti, da vsi tisti, ki so sodelovali z silami Nata, ob umiku teh sil dobivajo pečat narodnih izdajalcev in koloboracionalistov. Danes je znano, da v Afganistanu pokrivajo talibani večino države ( razen večjih mest) in da bodo vsi vrnjeni begunci eksekutirani po scenariju Hude Jame, Kočevskega Roga in Teharij .

  • Share/Bookmark


10 komentarjev ↓

#1   darko dne 21.04.2017 16:25

Mnenja sem, da je med “begunci”, ki prihajajo zadnjem času v Evropo večina ekonomskih migrantov. Beguncev je verjetno med 10 in 30%. Velik delež teh “beguncev”ne gre v svet le s “trebuhom za kruhom”, ampak jim je cilj “osvajanje novih ozemelj”. Temu jih sponzorirajo bogate arabske države in še kdo. Tudi Erdogan je v zadnjem času jasno povedal, da se Turki, ki so sprišli v Zahodno Evropo, ne smejo prilagotiti novemu okolju, ampak ga “morajo osvojiti”. Gre torej za osvajanje krščanskega in ateističnega ozemlja. Vrejetno je med njimi, ki so begunci ali ekonomski migranti veliko takih, ki so prišli v Evropo zato, da se bodo tu prilagodili tej kulturi in delovnim navadam. Svoje versko, ali kakšno drugo prepričanje, bodo držali zase in s tem ne bodo obremenjavali drugih v svoji družini, ali bližnji okolici. Žal pa je takšnih vetrjetno bistveno manj o tistih, ki so prišli “osvajati nova ozemlja”. Ti pa niso pri nas dobrodošli. S svojimi islamiostičnimi idejami naj gredo raje v bogate Arabske države, ki niso prenaseljene. Za vse mlade fante in može (teh je večina), ki so prišli iz držav, kjer divja vojna, je potrebno organizirati vojaško usposabljanje in jih kot osvobodilno vojsko s pomočjo NATA vrniti nazaj.

#2   stricmarc dne 21.04.2017 18:47

Darko, po tej logiki bi tudi tujina lahko razmišljala 1945 podobno. Med političnimi emigranti je bilo tudi veliko ekonomskih in morda celo prikriti komunisti, ki bni radi realizirali projekt svetovnega komunističnega internacionalizma. Voditelji komunističnih držav niso skrivali želje po izvozu komunizma.

#3 Rado  Rado dne 21.04.2017 21:43

“Velik delež teh “beguncev”ne gre v svet le s “trebuhom za kruhom”, ampak jim je cilj “osvajanje novih ozemelj”. ”
Takšnega kretenizma pa že dolgo nisem bral.

#4   stricmarc dne 22.04.2017 09:21

Rado, osvajanje “novih ozemelj” je širši pojem. Največkrat gre primarno za eksistenčoo vprašanje ( varnost, ekonomsko preživetje, trgovinske priložnosti…), ki pa se lahko posledično pokaže tudi kot osvojitvi novih ozemelj( posredno ali neposredno).

#5   Nevenka dne 23.04.2017 18:21

Rado utegne imeti prav, da bi vračanje beguncev točno tja, od koder so pobegnili, v primeru, da ima oblast nasprotni pol, verjetno klavrno končalo. Morebiti bi se jih dalo vrčati kam drugam. Sem pa vsekakor za vračanje in to čim prej in čim več. Nato ima veliko moč in Rusi tudi, če bi hoteli, bi naredili prostor v dveh dneh. A človek res težko razume to neverjetno kulturo, da je treba sprejeti uničevanje lastne in seveda plačevanje te izgube z življenji ljudi, ki s politiko nimajo nič. Smilijo se mi nedložne žrtve na drugi strani, a problem je njihov, ne vem zakaj so vsi njihovi junaki pobegnili v Evropo, njihovo domovino naj pa hudič vzame in naj jo branijo stare tete in dedki. Dejansko bi tudi jaz gledala na take ljudi, ki so me pustili na cedilu, kot na izdajalce. A svet je poln ljubezni in arabska je taka, da te z ene strani ljubi, z druge kolje.

#6   darko dne 24.04.2017 12:53

Prosim, če lahko gospod Rado malo pogleda po internetu in po drugih medijih, pa bo kmalu zasledil več članokov o “osvajanju novih ozemelj”. Pregleda naj tudi zadnje izjave Erdogana in bo kmalu ugotovil, da gre Erdoganu v veliki meri za “osvajanje novih ozemelj” preko izseljenih Turkov. “Osvajanje novih” ozemelj ni možno samo s fizično silo. Možno je tudi preko: medijev, gospodarske politike, z migracijami, vero, itd. V Severni in Južni Ameriki so osvajalci zares osvojili ta ozemlja šele takrat, ko so migranti prevladali domačine. Podobno se je zgodilo tudi v Avstraliji. Migranti se niso želeli prilagoditi domačinom, ampak so takrat, ko so bilo dovolj močni, postopno vsilili domačinom svoje jezik, svojo vero, svojo kulturo, itd. Ali se temu ne reče “osvajanje novih ozemelj”? Celo v nekaterih predelih Bruslja, ki je prestolnica EU, že nastajajo tuje enklave, kjer se moraš držati muslimanskih pravil in večina prebivalstva ne razume francoščine, ki je uredbni jezik. V starem veku so imeli takšne enklave Grki po celem sredozemlju. Iz teh enklav so se pogosto razvide mestne državice. Od tam se je širil gospodarski in kulturni vpliv. Ali to ni bilo “osvajanje novih ozemlj”? Na Svetu poteka trenutno več osvajalskih vojn. Zelo aktualna je baje tudi internetna vojna. Ne slepimo se, da te množične migracije ne predstavljajo tudi ene izmed teh “osvajalnih vojn”. Od kod tem mladin fantom in možem toliko denarja in najnovejši mobilni telefoni, če to ne sponzorirajo bogate arabske države, ki izvajajo to “osvajalno vojno”. Gre za osvajanja Evropa z islamom. Tudi mreža tihotapcev ljudi deluje tako brezhibno, da jo EU ne more (ali ne želi) uničiti. Že islam je v osnovi takšna vera, da prepoveduje svojim članom spreobrnjenje v drugo vero, ali v ateizem. Ali ni to ena izmed osnov za “osvajanje novih ozemelj”? To je pred stoletji počela tudi krščanska cerkev v Ameriki zelo uspešno.
Če pogledamo malo nazaj v zgodovino, v drugo svetovno vojno, lahko ugotovimo, da se veliko fantov vrnilo nazaj kot osvobodilna vojska. Pri nas so bile to prekomerske brigare. Zakaj tega ne bi storili mladi možje iz Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije, itd.
Če pogledamo kakšne begunce smo dobili v Slovenijo ob vojnah, ki so nastale ob razpadu Jugoslavije, lahko ugotovimo, da je bilo med njimo zelo malo mož, ki so bi sposobni vojskovanja. Med begunci so bile ženske, otroci in starci. Takšnim beguncem iz Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije, Eritreje, Libije, Sudana, itd. naj nudi sedaj vso pomoč Evropa in tudi Slovenija. Mladim fantom in možem, ki so sposobni vojskovanja, pa ne bi nudil prespogojne pomoči. V Siriji, Iraku in Avganistanu je vsaj ena vojskujoča stran kakšna, da jo podpira Evropa in NATO. Ti možje bi se lahko priključili “demokratičnim” silam. Če ni bilo to možno možno v vojni razdeljeni državi, se naj priključijo sedaj v Evropi. Tu jih je potrebno vojaško izuriti in obrožili, nato pa poslati nazaj, da skupaj z NATO vojsko osvobodijo domovino. Ko se bodo umaknile tuje vojaške sile, mora biti usposobljena vojska domačih fantov in mož, ki bo varovala osvobojeno domovino. Če ne bo domače vojske, bodo prej ali slej postali tuji vojaki “okupatorska vojska”. Prav to se je že zgodilo v Iraku in Avganistanu. Množica fantov in mož iz teh držav, ki je prišča v Evropo, lahko to napako popravi.

#7   stricmarc dne 24.04.2017 13:08

Darko, so tudi takšni, ki se ne želijo boriti proti lastnim bratom in raje emigrirajo. Ne pozabiti, da gre v krajih, od koder bežijo, tudi za vidik državljanske vojne, plemenske in verske vojne. Vsi pač nočejo sodelovati aktivno v tem mrtvaškem plesu. Morda si zaradi tega zaslužijo občudovanje, namesto prezira?

#8   stricmarc dne 24.04.2017 13:10

Nevenka, tudi naš svet je bil pol takšne ljubezni, dokler ni bila cerkev ločena od države.

#9   Nevenka dne 28.04.2017 15:33

Itak, he, he….”bil”.

#10   darko dne 3.05.2017 10:31

Strinjam se s stricem Marčem, da se nekateri ne želijo boriti za nikogar, ampak le zase. To so tisti, ki ne želijo sodelovati v državljanski vojni niti na ta način, da bi varovali svoje najbližje. Če gre za takšne “egoiste”, ali “strahopetce”, se ima do njih pravico z enako mero kot se oni odnašajo do svojih najbližjih (mater, sester, bratov, očetov, itd.) obnašati tudi Evropa. Sprejmimo samo tiste, ki jih rabimo in so se pripravljeni popolnoma prilagoditi novemu okolju. Zato sprejemajmo migrante na takšen način kot to počnejo: Amerika, Avstralija, Nova Zelendija, itd.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !