Tablete! Jemati ali ne ?

Nekateri prijatelji zdravega življenja in alternativne medicine me opozarjajo na škodljive posledice in stranske učinke zdravil. Pri znancu, ki jemlje tablete proti povišanim krvnim tlakom in budno spremlja stranske učinke, je zdravniku že zmanjkalo izbire ustreznega zdravila.

Pa sem tudi sam prebral natančna navodila in ugotovil , da tega zdravila ne smem jemati, če jemljem kakšno zdravilo, ki vsebuje substanco X, Y ali Z samo ali v kombinaciji z x1, y, in z 1. Torej moram temeljito proučiti tudi druga zdravila, saj se do sedaj nisem toliko posvečal njihovim aktivnim sestavinam. Nekako sem mislil, da že zdravnik ve, kaj paše skupaj in kaj ne.

V poglavju drugi nezaželeni učinki ( največ 1 od 10 bolnikov). Halo! To ni tako malo. To je 10 %.

-okužba zgornjih dihal, bolečine v grlu,vnetje sluznice v nosu, virusna okužba.

Težave z nahodi, kašljanjem, bronhitisom, celo pljučnica so pri meni pogosti gost. Žena pravi, da so to bolezni kadilcev in da je zadnji čas ( če je še?) , da preneham s kajenjem.

Nima prav. Vzrok je v stranskem učinku zdravil.

-očesne bolezni, motnje vida

Bo držalo. Pogosto me pečejo oči in okulist je ugotovil, da se maščobe v vekah prekomerno izločajo, kar povzroča stalna vnetja. Rešitev je morda v uživanju omega 3 kislin in pregrevanju oči.

Na stranske učinke zdravil pa okulist še pomislil ni.

-možganska kap

Halo! Tablete za uravnavanje krvnega tlaka jemljem zato, da ne bi bilo možganske kapi in ne zato, da bo možganska kap posledica stranskih učinkov.

-Šumenje v ušesih , vrtoglavica

Na spletu sem prebral, da so te težave pogoste pri starejših, ki pa so posledica izločanja kalcija v ušesu in so običajno prehodnega značaja. Očitno nihče od avtorjev ne bere stranskih učinkov.

-Kratka sapa

Žena trdi, da je to zaradi cigaret, ki so zmanjšale pljučno kapaciteto, zaradi prekomerne teže in pomanjkanja kondicije.

-srčni infarkt

Tega stranskega učinka še nisem doživel. Skoraj nedostojno je, da zdravila za znižanje krvnega tlaka povzročijo lahko infarkt. Zakaj pa sploh zniževati tlak, če sta lahko možganska kap in srčni infarkt posledica stranskih učinkov jemanja tablet?

-odtekanje nog

Do sedaj je veljalo v laični javnosti, da je to posledica pešanja srca, zastajanja vode, premalo gibanja. Problem smo reševali z diuretiki ( kopriva) , z krepitvijo srca ( srčna moč) in ojačanje žilnih sten ( divji kostanj). Sedaj pa tole; posledica jemanja tablet!

Naštel sem le tiste stranske učinke, ki zadenejo do 10 % bolnikov in so lahko posledica tudi drugih, starostnih sprememb, saj tablete za znižanje pritiska praviloma jemljejo le starejši.

Ko je moj sosed prebral pri osemdesetih letih priložena navodila, je takoj prenehal z goltanjem tablet, ker mu je naenkrat postalo jasno, od kod zatekanje nog, težka sapa, vrtoglavica in impotenca.

Odločil se je za homeopatijo. Pri homeopatskih kroglicah , ki jih dobi kar pri homeopatu, pa ni stranskih učinkov. Ne dobi priloženih navodil s stranskimi učinki.

Sam ne vem, kaj storiti. Iz začetkov homeopatije so bila zdravila zelo agresivna, saj so morala že v nizkih koncentracijah sprožiti podobne učinke, kot zdravljena bolezen. Pri zeliščarjih beremo vedno znova, da so nekatere zdravilne rastline strupene, kot so npr. gabez, pelin, divji kostanj, šentjanževka… Za druge pa se bo to šele odkrilo.

Zdrava prehrana se morda že jutri izkaže za nezdravo. O uporabi nekaterih čudežnih pripravkov so mnenja deljena. Koloidno srebro, natrijev klorat, soda bikarbona, alkalna voda, mikro elementi, kromove spojine in podobno so primeri dialektike, ko dosedanje trditve ne držijo več.

Mislim, da ima mentalno zdravilstvo še najmanj negativnih učinkov, pa naj gre za talismane, energetske objekte orgonske energije, preusmerjanje kozmičnih vibracij ali pa enostavno čiščenje čaker

Rezultat iskanja slik za tablete stranski učinki slike

  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   Nergač dne 26.04.2017 17:11

Te kontraindikacije so malo (ali zelo) spolzko področje. Večina uporabnikov kave, vina oz na sploh alkohola, cigaret, mamil, sladil, mastne hrane se zelo (ali dokaj dobro) zaveda “kontraindikacij” (škodljivosti). Pa vendar večina na te “kontraindikacije” ni in noče biti občutljiva. Zato bom raje izkal vzrok za zatekanje nog v protivisokopritisknim tabletah, kot v premastni hrani; za nahod, kašelj, bronhitis si sam izbral škodljivost tablet in ne kajenja. Meni pa kar prav pride, da pri nekih tabletah piše, da je možen učinek tudi manjša potenca; torej le niso kriva (recimu temu) pozna leta. Bolj me bega napr.: uporaba šumečih vitaminskih tablet, ki se dobijo v cenovnem razponu med 0,5 do 5 Evrov za embalažno enoto. In kje je merilo kvalitetete? Cena? Povsem možno je, da so cenejše boljše od dražjih – dokazljivosti pa nobene. Tudi stranski učinki nekaterih prehranskih pa tudi neprehranskih artiklov, ki jih kasneje odpokličejo iz prodaje zaradi ugotovljenih škodljivih posledic me begajo. Kaj je z vsemi tistimi, ki so ta izdelek do odpoklica nemoteno uživali ali uporabljali? Morda so ti stranski učinki celo bolj nevarni od stranskih učinkov zdravil, ki so na podlagi analiz, ekspertiz, statistik vsaj navedeni.Pri hrani , pa naj bo EKO ali neEKO, BIO in ne vem kaj še ša nobenih škodljivosti ni navedenih, uporablja jih pa le malo več populacije, kot pa neke tabletke. Če pa na izdelku ekzatno piše poreklo izdelka pa lahko ob malo bolj skrbnem raziskovanju ugotovimo, da se najde kakšna ekološka kmetija, tik ob avtocesti. Večina ob avtocesti še regrata ne nabira, “bio” hrano s takšne kmetije pa. Razumi, kdor lahko.

#2   stricmarc dne 26.04.2017 20:17

Nergač, o tem govorim. Preveč informacij škodi, saj človeka bega. O škodljivosti tablet pričakujem, da bo moj zdravnik vodil računa in me na občasnih pregledih povprašal po težavah, ki bi jih lahko povzročile z njegove strani predpisane tablete. Tudi pri hrani pričakujem odgovornost sanitarne, sveta potrošnikov, zdravstvene , kmetijske in še kakšne komisije. Je pa s škodljivimi snovmi veliko političnega nabijanja, ko posamezne grupe želijo promovirati sebe in svoja stališča. Navsezadnje tolikokrat preklet DDT je po drugi svetovni vojni rešil ljudi uši in bolh. Po krompirju pa smo ga za zatiranje koloradarja posipali, da je bilo vse belo. Pa smo kljub temu nekateri še vedno živi in zdravi svoji starosti primerno. Pa kar je še bolj absurdno. Povprečna starost prebivalstva kljub množici strupov, amalgamskih plomb, osvinčenega bencina, fitopatologije in stranskih učinkov zdravil še kar raste.

#3   darko dne 3.05.2017 10:49

Tablete so velik posel farmecevtske industrije. To velja za vse vrste tablet od katerih so ene uvrščene v skupino zdravil, druge pa kot vitamini, poživila, okrebčina, prehranski dodatki, itd. Farmacevtska industrija je zainteresirana za čim večjo prodajo tablet, ne glade na to čemu so namenjene. Priporočajo jih tudi popolnoma zdravim ljudem, da si okrepijo in zavarujejo zdravje. Če želimo imeti bistrejše možgane, so na razpolago “ustrezne” tablete. Ustrezne tablete so tudi za: raztrupljenje jeter, čiščenje ledvic, dvigovanje spolne potence, večjo moč mišic, itd. Tablete za reztrupljenje jeter so v bistvu tablete za odstranjuevanje stranskih učinkov predhoden uporabe tablet. To je približno tako kot pri računalnikih, ki potrebujejo celo vrsto “antiviruisnih programov”. Verjetno proizvajalci takšnih programov naročijo izdelavo virusnih programov. Mislim, da se podobne zgodbe o boleznih in zdravili dogajajo tudi pri ljudeh.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !