Župan z vizijo

Pri nas imajo vsi kandidati za župana vizijo.

Jaz bom volil nekoga, ki nima vizije, je pa dober organizator , zna mobilizirati ljudi, voditi akcije in najti denar.

Vizijo naše občine naj bi oblikovali občani; nekaj z direktno demokracijo, nekaj preko izvoljenih svetnikov.

Občina ni zasebno podjetje, kjer bi lahko top menežment uveljavljal svoje vizije.

Pokojni predsednik dr. Drnovšek je izjavil, da so ljudje z vizijo v bolnišnici za duševne bolezni. Malo je pretiraval. Po tem kriteriju bi marsikateri svetnik pristal v norišnici.

So pa bili politiki, ki so imeli vizijo. Benito Mussolini , znan kot duce, je želel povečati moč Italije in obnoviti Rimski imperij. Adolf Hitler , znan kot firer, je želel ustanoviti tisočletni Reich, z prevlado germanskega nadčloveka. Vladimir Ilič Lenin je videl v vizijah nov svet brezrazredne družbe, osvobojenega proletarca in permanentno svetovno revolucijo. Ameriški predsednik Donald Trump želi obnoviti moč ZDA kot svetovne sile z sloganom Amerika first. Problem je, da imata tudi Kitajska in Rusija voditelja z vizijo, ki pa je izključujoča z ameriško. Dobra podlaga za vojno.

  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   marjan dne 15.11.2018 12:22

Tudi Edvard Kardelj je bil vizionar. Njegova vizija je bil samoupraven socializem pod budnim očesom delavske avandgarde – komunistov.

#2   Anonimnež dne 27.11.2018 10:03

Celjski župan Bojan Šrot je imel toktrat vizijo kako šestič postati župan. Programa svoje liste / stranke pa ni imel. Prepisal ga je od civilne inciative “Odprto Celje” in nekaj dni pred vilitvami tudi objavil. Pred tem pa je poskrbel, da so po pravni poti izločili iz voline tekme “Odprto Celje”. Volilci v Celju so tudi tokrat prepoznali kakšno vizijo ponuja v Celju in v večini raje ostali doma. Celje še naprej nazaduje na vaseh področjih razvoja in bo očitno nazadovalo še vsaj en mandat. K sreči imajo veliko boljšo vizijo župani sosednjh občin (Žalec, Vojnik, Štore), zato se dokaj dobro razvija predmestje Celja, ki k sreči ne spada v Celjsko občino (gospodarska cona občine Vojnik, ki je le 2 km oddaljena iz centra Celja, gospodarska cona občine Žalec -Arnovski gozd, ki je le 5 km oddaljena iz centra Celja, itd.). Celje postaja spalno naselje ter mesto kamor se lahko vozijo odpadki iz širše regije, saj je v Celju delujoča deponija in sežigalnica odpadkov.

#3   stricmarc dne 27.11.2018 15:14

Anonimnež. Kolikor je meni znano, je civilna iniciativa imela svojega kandidata za župana. Pri kandidaturi za svetnike pa so kljub izjemnim umskim potencialom bili malo nerodni. Že pred volilno komisijo so padli, čeprav se je sušljalo, da bivši in novi župan s svojo dolgo roko ureja tudi bodočnost. Glede urejanja odpadkov pa je Celje uspešno, saj ima svojo termično in pirolitično obdelavo ( ki jo bi rada prevzela RS), pri čemer izkoriščajo odpadno toploto. Tako so usposobljeni, da odpadke celo uvažajo iz drugih centrov. Tisto, o čemer se v Sloveniji prepirajo že skoraj 30 let, so v Celju realizirali brez večilih besed un pompa.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !