Policija, migranti in informacijska pooblaščenka

Policiji in informacijski pooblaščenki ni lahko.

Policija je neučinkovita in nesposobna! kriči ljudstvo.

Policija se želi tehnično posodobiti. Imela bi paralizator, napravo za prepoznavanje obrazov, registrskih tablic in lovilec telefonskih klicov na od sodišča dovoljeni lokaciji.

Mi pa v protinapad: Kaj bo paralizator, če ima prestopnik srčni spodbujevalnik. Kakšna je moja zasebnost, če me že v mimohodu na cesti prepoznajo, da mi je registracija avta potekla? Kaj bo s snemanjem obrazov, če sem na neki lokacijo popolnoma zakonito, vendar inkognito?

Vse to so poskusi napada na mojo zasebnost v duhu Orwellove države. Gremo po pomoč informacijski pooblaščenki. Ona pa deluje na osnovi zakona in smernic EU, ki so bile oblikovane v času zlate dobe evropskih človekovih pravic in to v času, ko so države stopile korak nazaj k nacionalnim državam in avtokraciji, podprte s populizmom.

Zadnji primer konflikta interesov so migranti. Splošno znano je, da jih večina noče, še posebno ,če so druge vere, kulture in barve. Migranti niso samo preplašeni begunci, pač pa tudi premeteni, ki s poznavanjem zakonov, komunikacijskih tehnologij in si ob pomoči organizacij, kot so npr. Amesty International, utirajo pot v obljubljeno deželo.

Za policijo bi bilo najbolj enostavno, da jih ne vidi in jim pusti prosto pot v Avstrijo. Vendar bi jih žal Avstrijci zajeli in nam jih vrnili. Druga pot je ta, da jih policija zajame in naseli v begunska taborišča. Večina bi zaprosila za azil. Dokler postopek traja z možnimi zakonitimi pritožbami, bi se begunska taborišča polnila. Polna taborišča in iskanja novih lokacij bi v Sloveniji dvignilo politično temperaturo.

Želja večine naroda in izvoljene politike je, da je priliv beguncev minimalen. In tu lahko veliko stori policija. Zapira meje, otežuje prihod in po hitrem postopku vrača begunce, ki niso iz vojaško ogroženih področjih, nazaj v Bosno. Naloga policije je, da je učinkovita in da pri tem ne krši grobo zakonskih omejitev. In to je tudi delala. Vsi tisti, ki jim tudi po treh poskusih ni uspelo prečkati Slovenijo, so poiskali pomoč v humanitarnih organizacijah, ki so tudi izpostavljeni bojevniki v globalni bitki med globalisti in lokalisti, med internacionalisti in nacionalisti.

Policija je bila vedno valpet oblastnika. V zadregi pa je takrat, ko se oblastnik potuhne zaradi kričanja množic. In takrat ostane policija na čistini.

Ker pa je v teoriji zarot vedno v ozadju nekaj več, je morda tudi v primeru vložene tožbe proti informacijski pooblaščenki priprava javnega mnenja na kadrovski vrtiljak ob poteku mandata dosedanje ?

Rezultat iskanja slik za migranti slike

  • Share/Bookmark


4 komentarjev ↓

#1   Marjan dne 18.01.2019 11:36

Informacija, ki je priprava za kadrovske zamenjave, je tudi pobeg iz koperskega zapora. Koliko je že bilo pobegov, tudi nevarnih zapornikov, pa se ni tako močno dvigoval prah. Očitno gre za pripravo klime, ki bi omogočila zamenjavo večno zelenega Podrgajsa.

#2   Darko dne 19.01.2019 14:26

Policija mora imeti ustrezna pooblastila in tehnična sredstva, da nas lahko ustrezno varuje. Zato mora imeti tudi paralizatorje. Če nas ne bo varovala policija, se bomo morali varovati sami. Samo varovanje je do neke meje nujnost, vendar pa ne sme iti preko vseh meja. Sem proti tem, da se dovoli prosta prodaja orožja in paralizatiorjev vsem državljanom.
Glede migrantov mora imeti država ustrezno politiko. Slovenija se naj obnaša tako kot se obnašata Avstralija in Kanada. Pri nas naj bodo dobrodošli tisti migranti, ki jih želimo. Pri tem bi jaz postavil tudi spolno kvoto. Moramo biti zainteresirani predvsem za mlade šolane ženske. Mladih, nešolanih moških, ki so po vrhu še muslimani, pa si v Evropi nihče ne želi.

#3   stricmarc dne 19.01.2019 19:39

Darko, kaj nama bo v teh letih priliv mladih žensk?

#4   Darko dne 21.01.2019 11:25

Ker sva v že v pokoju, je pomembno, da nekdo polni pokojninsko blagajno. To pa so delovno aktivni prebivalci. Takšni pa nastanejo z ustreznim naravnim prirastkom prebivalstva, ki pa ni mogoč brez žensk. Tudi mladi moški migranti, ki so se pripravljeni integrirati v novo okolje, so lahko dobrodošli, predvsem, če imajo ustrezno izobrazbo. Takšne sprejemajo v Avstraliji, Kanadi in ZDA. Vendar pa teh ne sme biti preveč, ker potem ni možna ustrezna integracija. Tako kažejo rezultati integracije migrantov v Franciji, Belgiji, Nemčiji, itd. Tam integracija večinoma ni uspela.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !