Za družinske zdravnike

Vsem družinskim zdravnikom priporočam ogled TV nadaljevanke  Gorski zdravnik. Dr. Gruber ne napiše le napotnico, pač pa sam najde najboljšo možnost. Obišče svojega pacienta  v bolnišnici , na domu. Res je eno TV, drugo pa realnost. Vendar pa razlika v tujini le ni tako velika. Našo sorodnico ( starejša bolnica) je avstrijski zdravnik obiskal na domu, ji prinesel tablete in  odvzel kri . V Londonu je mati obiskala  zdravnika na urgenci z malim otrokom ( visoka vročina). Zvečer jo je zdravnik poklical domov po telefonu in jo povprašal za zdravje otroka.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev ↓

#1   Mojmir dne 25.10.2019 15:33

Nadaljevanka je eno, realnost pa drugo. Verjamem, da resnični premeri iz tujine tudi niso stalnica, vsekakor pa takih praks pri nas skoraj ni. Prav zato bi rad izrecno pohvalil dr Ljiljano Ledina iz Bolnišnice Topolšica. Ko sem ji po mailu poslal izvid še enega specialista, me je poklicala po telefonu in mi stvar zelo izčrpno in razumljivo razložila. Bil sem presenečen in zelo hvaležen. Poleg vseh zdravil je to gesta, ki bolniku veliko pomeni.

#2   stricmarc dne 26.10.2019 11:47

Mojmir, morda pa so to prve lastovke, ki bodo prinesle pomlad v zdravstvo, v odnos zdravnik- pacient in prvi znaki, da se božanstva v belem spuščajo iz Olimpa. Bomo videli!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !