Osvobodite Bavčarja

Ekipa, ki je premagala JLA ( takrat 4, najmočnejša vojska v Evropi) in osamosvojila Slovencev od enoumja in jugonostalgije, se ponovno sestavlja. Pred nami je nevidni sovražnik korona virus, ki zaradi svoje enostavne sestave ne more razumeti, da se je pametno Slovenije ogniti v velikem loku.

Izredne razmere ob napol ohromljeni državi so pravo bojišče za bitke, ki se zaradi sabotiranja lustracije še  niso končale.

Tokrat pa je priložnost, da se z angažiranjem vseh resursov v bitki proti zunanjem sovražniku, osvobodimo korona virusa in istočasno dokončamo boj za boljšo, uravnoteženo Slovenijo.

Jekleni Kaco se je nemudoma poslovil od dobro plačane službe v atlantski povezavi in se vrnil reševati domovino. Patriotsko!

V zmagoviti trojici manjka le še Igor Bavčar.

Gospod predsednik, zdaj je čas, da ga pomilostite.

  • Share/Bookmark


6 komentarjev ↓

#1 Rado  Rado dne 17.03.2020 17:23

Pomilostiti?
Čemu le, saj je veliko zunaj. (zaradi lepega vedenja).

#2   lordwales dne 17.03.2020 19:17

Bavčar naj odsluži svoje, dost je bilo kravjih kupčij.

#3   stricmarc dne 18.03.2020 09:08

No, morda pa lahko Bavčarja vključijo v krizni štab kot predstavnika zapornikov. S to gesto bi pridobili dober prekaljen kader in dali osvodobilni fronti proti korona virusu nadstrankarski pečat zedinjene Slovenije.

#4   lordwales dne 18.03.2020 19:47

Zdaj ko Corona širi tudi na Dobu, kjer je Bavčar, je pomembno, da tam vsi zaporniki ostanejo. naj jih izolirajo, kolikor je možno, Bavčar pa naj še dalje igra košarko na zaporniškem dvorišču!

#5   Anonimnež dne 19.03.2020 10:09

Bojim se, da bi z vključitvijo Bavčarja v ta projekt nastala “kritična masa” osvoboditeljev. Lahko bi spet koga zamikalo, da bi kaj zaslužiti na račun nabave zaščitnih sredstev. Verjetno še niste pozabili, da takrat niso služili samo na račun prodaje in nabave orožja, temveč tudi na račun zaščitnih mask. Če sem bil iz medijev pravilno obveščen, je šlo takrat za nabavo velike količine zaščitnih mask, ki so bile baje neuporabne. Takšne maske, ki jih sedaj iščejo po vsem svetu, je nekdaj izdeloval Konus Sl. Konjice in pozneje tudi privatni podjetnik iz Domžal. Ustrezne osnovne materiale za maske (razne filce in papirje) že izdelujejo, ali pa lahko izdelujejo tudi v Sloveniji, brez večjih problemov (iz danes na jutri). Za samo oblikovanje mask, pa podjetje ne potrebujejo več kot dan ali dva. Vsaj jaz poznam vsaj tri podjetja, ki bi lahko maske konfekcionirala. Za večje učinke čiščenja, bi lahko razne filce in druge materiale, obdelali še z aktivnim oglje. Potem bi bile še boj učinkovite. Jaz ima doma še vedno staro vojaško masko od JLA. Ta je zelo učinkovita proti onesnaženju s korona virusom. Po dnevni uporabi lahko odvijemo filter in ga damo v pečico za pol ure na 70 – 80 st. C. Temperature več kot 70 st. C pobije vse viruse in večino bakterij.

#6   stricmarc dne 19.03.2020 17:06

Dobro, da nisem vrnil opreme, saj jo je SV zmetala na odpad. Za pusta se lahko oblečem v partizana ( žal so mi cote pretesbe), plinska maska pa bo morda še prav prišla.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !