Korona virus – nova teorija zarote

To, da je korona virus ušel iz laboratorijev in da pustoši po Kitajski, da bi jo v tekmi z ZDA oslabel, smo že slišali. Tudi to, da so ga spustili na plan sami Kitajci, da so delnice podjetji v mešani lasti drastično padle in da so tako podcenjene pokupili sami Kitajci in izrinili tujce iz lastniških struktur, smo že brali. Rado se naklepa o zlonamernih namenih farmacevtske industrije, ki ima razvita zdravila in cepivo proti kitajski gripi, vendar še čakajo, da se bolezen razbohoti po celem svetu , ko bodo države pripravljene plačati vsak denar za ponujeno rešitev.

Le o bližajoči apokalipsi in božji kazni za grehe človeštva se tokrat ne govori, čeprav je to bila v zgodovini epidemij kužnih bolezni pogosta razlaga. V srednjem veku so bile krive za kugo čarovnice in seveda tudi Judi. Danes se skuša poiskati krivce v migrantih, vendar se nekako doktrina ne prime.

Je pa doktrina zarote kapitala čisto spregledana. V laboratorijih so razvili virus, ki bo razbremenil pokojninsko blagajno in naredil javne finance bolj vzdržne iz vidika pokojnin in stroškov financiranja starostnikov iz vidike oskrbe ter javnega zdravstva. V Sloveniji je 20 % prebivalcev starejših od 65 let. Povprečna starost še raste, stroški zdravljenja in oskrbe tudi. V posebnem porastu je Alzheimerjeva bolezen, kar tudi ni poceni.

In pride korona virus, ki sicer napada vse, vendar pa kosi skoraj izključno po starostni strukturi, ki je le še družbeni strošek, za razliko od otrok, ki jih lahko razumemo kot investicija.

Če zboli v Sloveniji 70 % prebivalcev in od tega 60 % le v lažji obliki, ki se lahko pozdravijo sami in je strošek le dvotedenska odsotnost iz dela, države ne propade. Če je smrtnost 3 %, letno umre dobrih 20.000 ljudi, praviloma starih 80 ali več. Letna umrljivost je pri nas dobrih 20.000 ljudi in zaradi korona virusa jih ne bi bilo še enkrat toliko, saj človek ne umre dvakrat. Samo pri izplačilu pokojnin bi se poznalo za nekaj sto milijonov in v domovih oskrbovancev bi se sprostile proste kapacitete.

Dvomljivci bodo postavili vprašanje. Če je temu tako, zakaj vsi ti silni ukrepi za zajezitev širjenja korona virusa?

Kapital zasleduje poleg osnovnega cilja, kako razbremeniti javne finance prevelikega bremena stroškov starostnikov, tudi utrditi svetovno povezanost ( globalizacijo) v boju z novo kugo. Seveda pa bodo v tej borbi zasledovali tudi druge parcialne cilje, kot so izjemni zaslužki špekulantov, goljufov in monopolistov. V luči te borbe se bodo prostovoljno ( brez odpora) ukinjale nekatere svoboščine, kar smo v zametkih že videli po terorističnem napadu 11. septembra 2001.

Lokalni samodržci bodo skušali utrditi svojo oblast in utišati nemire ulice. Potihnila je vstaja v Hongkongu, potihnile so demonstracije v Srbiji, utihnil je Iran, izginili so rumeni jopiči v Franciji Prestavljajo se volitve.

V zametkih se že piše nova družbena pogodba.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev ↓

#1   Darko dne 23.03.2020 10:33

Vsaka stvar je za nekaj dobra, tudi ta bolezen. Še od vojn imajo nekateri koristi. Ta pandemija je v bistvu vojna človeštva proti skupnemu sovražniku: korona virusu. Ostajajo lahko različne teorije zarote. Izberimo tisto, ki naj je najbližja. Morda je najboljša ta, da je narava (morda Bog) poskrbela za to, da začnemo nekoliko drugače razmišljati in se tudi obnašati.

#2   Marjan dne 23.03.2020 15:08

To bo to! Jaz bi te dopolnil le toliko, da je Bog ( lahko rečeš tudi Narava) poskrbel za to, da začnemo nekoliko drugače razmišljati in se tudi obnašati, Saj veš, da se greši v mislih, besedah in dejanjih. Vso zgodovino epidemij so misleci prepoznali božji vzgojni ukrep za človeštvo. Lahko sva tudi malo krivoverska in vidiva v tej pandemiji le mutacijo virusov in njihov boj za preživetje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !