Tri gracije v politiki

Učinkovitost propagandnega stroja SDS se ne ustavi niti pri ženskah, ko gre za višje interese, kot je npr. pomagati Sloveniji, oz. priti na oblast.

Katarina Kresal, privlačna blondinka, pravnica, partnerka Mira Senice je bila ministrica za pravosodje v vladi Pahorja. V strategiji rušenja vlade so njo opredelili kot šibek, ranljiv del vladnega kabineta. Z veseljem so objavljali novice o ceni posameznega kosa garderobe visoke mode iz Milana v korelaciji z primeri revščine pri nas. Tisto opazko JJ o štrucah kruha, ki štrlijo iz kontejnerja, so v tem kontekstu zamolčali. Redno so se pojavljale fotke o njeni prisotnosti v mondenih krajih. Celo afera z najemom prostorov od Pogačarja jo ni zamajala, saj je najem prostorov od zasebnikov za potrebe države stalna praksa. Šele afera Beričevič jo je uničila, čeprav sama z njo ni imela nič. Prislužila si je naziv pasje princese.

Alenka Bratušek je postala prepoznavna šele takrat, ko je postala predsednica vlade po padcu JJ. Ni manjkalo namigov o dragih čevljih, o kostimu z leopardovim vzorcem in to v času, ko nam je grozila trojka, ko smo dokapitalizirali bančno luknjo in je veljal skrajno varčevalni režim. Ko pa si je drznila kandidirati za komisarko, se je v njeno diskreditacijo vključil tudi del levega propagandnega stroja. Postala je pohlepna, neumna , polpismena šivilja, brez ustreznega znanja angleščine, dolgonoga kobila za senilnega Junkerja.

Aleksandra Pivec je trenutno najbolj » popedenana ženska« na političnem parketu. V vsakem TV nastopu je oblečena drugače, izbrano in primerno letom, videzu in statusu. Kljub korona zapori frizerstev je frizura urejena, vsak las na svojem mestu. Narastkov ni videti. Na sceni v hmeljišču je bila primerno oblečena in obuta; z izbranimi znamkami, funkcionalno in estetsko. Ni naredila napake Melanie Trump, ko je v salonerjih obiskala poplavno območje. Mediji ministrico imenujejo kraljica ljudskih src.

Niti sledu ni o potratnosti njenega manekenstva v času socialnih stisk in nastopajoče krize.

Ko se bodo začele pojavljati drugačne informacije ( prvo na družbenih omrežjih), bo to znak, da Desus ni dovolj kooperativen.

Tako to gre. Kot pravi Janez: Najprej diskreditacija, nato likvidacija!

  • Share/Bookmark


9 komentarjev ↓

#1   fuga dne 17.05.2020 19:16

Ja, razmišljam, da bo Pivčeva naslednja vroča kandidatka za prevzem vlade. Pametna ženska se mi zdi.

#2   stricmarc dne 18.05.2020 18:02

Saj je. Je doktorica znanosti iz ugledne družine Čurin. Tudi nastop ima primeren, izgled in urejenost tudi. Tudi kot ministrica se spozna na svoj posel, kar v politiki ni kar samo po sebi umevno. Le stranke nima dovolj močne za sabo, da bi lahko kdaj sanjala o predsednici vlade.

#3   Darko dne 23.05.2020 10:10

Sposobnim ženkam, ki se želijo uveljaviti v politiki, se tudi v današnji družbi nagaja na vase mogoče načine. Še vedno bi naj bili najvišji položaji v politiki rezervirani le za moške. Žalostno pa je, da je tudi današnja slovenska družba tako zaostala. V današnji družbi (tudi na svetovnem nivoju), primanjkuje “ženske logike”, ki je navadno bistveno bolj racionalna in manj agresivna od moške. Za izločanje sposobnih žensk in igre, se mediji spuščajo celo na nivo njihovih zunanjosti. Toliko pripomb, povezanih z zunanjo vseh treh navedenih žensk, nisem zasledil za vse vodilne slovenske politike vse od osamosvojitve (Peterle, Kučan, Bučar, Drnovšek, Janša, Pahor, Bajuk, Rop, Cerar, Šarec, itd.). Za vse tri navedene, uspešne ženske, bi lahko našli skupni imenovalec, da so prijetnega videza. Vse imajo tudi ustrezne izobrazbe za vodenje države. Za vse vodilne moške politike, pa ne bi mogli najti skupnega imenovalca glede zunanjosti in tudi ne glede izobrazbe. Vendar se mediji niso ukvarjali z njihovo zunanjostjo in tudi ne z ustreznostjo njihove izobrazbe za vodenje države. Na razvoj območja današnje Slovenije je do sedaj še vedno največ pozitivnega naredila ženska (cesarica Marija Terezija). Tudi državam v Evropi, ki jih sedaj vodijo ženske, ne kaže slabo.

#4   stricmarc dne 23.05.2020 19:51

Zanimivo pa je tudi to, da ženske ne volijo žensk. Ocena o manjši agresivnosti izhaja iz ust moškega sveta, ker alfa samci lažje sodelujejo z alfa samicami kot pa drugimi samci. Poznam kar nekaj žensk, ki lažje prenašajo moške kot babo na položaju. No v vsakem primru pa so ženske, ki se prebijejo skozi kadrovke mline brez dvoma dosti bolj nadpovprečne, kar za moški vodstveni svet ne velja v celoti.

#5   fuga dne 23.05.2020 21:40

Se spomnim besed, s katerimi je razburjal slovensko javnost Boštjan M. Zupančič s svojimi pogledi na politiko “brez jajc” z besedami: “politika rabi testesteron”. No, ne vem, če sem prav napisal ampak moje mnenje je, politika kakor vse druge dejavnosti, rabi oboje. Sem pa dal skozi nekaj mandatov ravnateljic in mislim, da bi krepko premislil, če bi še kdaj podprl žensko roko nad seboj. Preveč čustev se prepleta in v vodenju in v organizaciji njenega poslovanja. Navadno od vsega obetajočega ostanejo samo še manipulacije. In bog ne daj da nisi njen tip.

#6   Darko dne 24.05.2020 17:35

Mnenja sem, da mora biti dober voditelj (državnik, direktor, šef, itd.) predvsem dober organizator, ki zna delati z ljudmi. Takšen voditelj si bo okrog sebe zbral le strokovnjake, katerih mnenje bo upošteval. Tisti, ki pa ima “preveč jajc”, bo okrog sebe zbral zveste, ki mu ne bodo nevarni. To je tako kot alfa samec v tropu volkov. Takšna diktatura je lahko v izrednih razmerah (vojna, naravne katastrofe, epidemija, itd.) koristna, ne pa v normalnih razmerah. Vsaka diktatura duši intelektualni potencial prebivalstva. To pa ni dobro za napredek države, podjetja, itd. Dominantni vodja, ki ne razpolaga z ustreznimi podatki, navadno sprejema veliko napačnih odločitev.

#7   stricmarc dne 24.05.2020 17:47

fuga, imam podobne izkušnje. Je kot v zakonu. Veliko misli ostane neizrečeno.

#8   stricmarc dne 3.06.2020 16:05

Prihaja okrepitev. Kučanova princesa ( po Reporteju) tovarišica Tanja Fajon.

#9   fuga dne 3.06.2020 17:28

Nima šans. Zaenkrat proti Pivčevi pa sploh ne. No ja, moja predvidevanja me po navadi pustijo na cedilu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !