Zakaj Pahorjeva pobuda?

Predsednik Pahor in skupina 40 intelektualcev desnice so poslali apel slovenski javnosti, predvsem opoziciji, da naj podpre vlado Janeza Janše v proti korona virusu, podpre ga naj pri prizadevanju ponovno odličnega vodenja EU in pri potrebnih reformah za oživljanje gospodarstva .

Ne razumem, zakaj takšne želje po premirju?

Sam Janša pove, da je opozicija nesposobna in do kraja razglašena. Da ima pravzaprav srečo ob tako nesposobni opoziciji. Opoziciji spretno nabija krivdo za vse svoje napake. Kriva je za nepripravljenost na prvi val covit-19. Kriva je za drugi, tretji val. Odpovedala se je stavkam in demonstracijam, pa četudi so bili kolesarski mitingi bolj panoramska vožnja s kolesi. Za demonstracijo policijske moči je morala biti organizirana prava simulacija nasilnih protestov, za katere so avtorji še vedno neznani. Opozicija namiguje na režijo na Trstenjakovi, vlada na levico.

V zahodni Evropi divjajo nasilne demonstracije proti omejitvenim ukrepom , v katerih sodeluje tudi na deset tisoč ljudi. V Rusiji množice demonstrantov zavestno krši omejitev gibanja in zbiranja. Podobno v Belorusiji. Policija preusmerja proteste, zapira demonstrante, uporablja prisilne ukrepe. Da pa bi demonstrante posneli in jim po pošti pošiljali globe zaradi kršitve proti koronskih ukrepov, se še niso naučili od našega ministra Hojsa.

Pa se predsedniki držav ne oglašajo in skupine razumnikov ne pišejo peticij o nujnosti premirja.

Ali je opozicija morda vladi res nevarna in ni le papirnati tiger, v kar nas prepričuje Janša, ali pa je to neka nova kolektivna oblika izživljanja in norčevanja.

Rezultat iskanja slik za demonstracije slike

  • Share/Bookmark


7 komentarjev ↓

#1   Rado dne 9.02.2021 08:36

Zakaj?
Janša se je pri svoji produkciji afer, provokacij ipd., že malo iztrošil. Zato potrebuje pomoč od zunaj.
In je vklopil Pahorja. Da se le nekaj dogaja. V ozadju tega “dogaja”, pa Janša nadaljuje s prekvaševanjem družbe po neokonservativni meri. Zato stric, se ti ni treba več spraševati, kaj Janša z vsakim ukrepom hoče. Zdaj veš!

#2   stricmarc dne 9.02.2021 17:40

Rado, zdaj pa imamo končno šefa, ki ve kaj hoče in ki zna tudi po mizi udariti. Problem ni on, pač pa midva, ki imava še vedno oprane možgane in ne vidiva dovolj ostro. Sva pa premalo, da bi nama na svoji kliniki ponudil zdravljenje. Tu gre za nadstandard.

#3   Anonimnež dne 11.02.2021 18:59

Pahor bi moral predlagati ustanovitev tehnične vlade ali vlade “narodne enotnosti”, ne pa pozivati politično javnost k pasivnosti, kar pomeni podporo Janši. Janša nima več dovolj velike politične podpore v parlamantu, oziroma vodi manjšinsko vlado. Opozicija z Rjavcem na čelu pa očitno nima dovolj glasov za ustanovitev nove vlade. Obstajajo samo dve rešitvi: padec manjšinske vlade in ustavovitev “tehnične vlade”, ali pa razpis novih volitev. Prepričevanje politikov in državljanov, da naj bodo državotvorni in zaradi “višjega državnega interesa” podpirajo obstoječo vlado, je cinično. Prav zaradi “višjega državnega interesa” ruši Karel Rjavec manšinsko vlado. Pahor in “intelektualci” se naj angažirajo na formiranju “tehnične vlade” ali pa vlade “narodne enotnosti”. V takšni vladi pa ne smejo biti prostora za politike. Pahor ima mandat za takšne pogovore, saj je bil izvoljen neposredno in je predsednik vseh državljanov, ne glede na politično usmeritev.

#4 Rado  Rado dne 12.03.2021 19:50

Stric, si živ?

#5   stricmarc dne 13.03.2021 17:45

Rado, sem! Za tako blage kritike pa ta režim ne pospravlja ljudi!

#6 Rado  Rado dne 13.03.2021 23:36

Mi smo torej (še) živi, Siol je tisti, ki razpada. Pa je bil velik – nekoč.

#7   stricmarc dne 15.03.2021 16:47

Rado,to je že res. Vendar pa je danes pod komando Jančiča tako uravnotežen, kot še ni bil.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !