Janševo pismo

Danes sem prejel pošto- pismo predsednika vlade Janeza Janše. Res je, da so takšna pisma prejeli vsi polnoletni državljani in ni šlo le za meni naklonjeno pozornost. Pismo je napisano v prijaznem slogu z pozivom k odgovornem ravnanju vsakega posameznika v borbi proti covid-19, ki je v omikron inačici še posebno kužen.

Poznamo več pisem. Iz zgodnjega krščanstva so znana Janezova in Pavlova pisma. Malo starejši se spominjamo Titovega pisma, ki smo ga brali na sestankih OO ZKS. Poznamo tudi garancijsko pismo , pismo o nameri, ljubezensko pismo, pismo iz Amerike…

Pa smo dočakali tudi Janševo pismo. Informacijska pooblaščenka se ukvarja z vprašanjem, kako je lahko kabinet predsednika vlade prišel do naslovov državljanov. Levica namiguje, da je šlo le za predvolilni manever všečnosti in ne za borbo proti epidemiji. Pa še stroški za znamke niso zanemarljivi.

Tiste, ki nismo pravi verniki strank, pripombe ne prepričajo. Da pride kabinet predsednika vlade do seznama državljanov in njihovih naslovov, se mi zdi normalno. Da je pismo po vsebini vljudno in všečno in lahko tudi vpliva na volilni rezultat, je morda res, vendar je tudi res, da je pomemben prispevek cepilni akciji, ko je pred vrati peti val pandemije covida-19.

Morda lahko Janši očitamo marsikaj, predvsem pa avtokracijo.

Janševo pismo državljanov ne bo učinkovito orožje v borbi z janšizmom.

  • Share/Bookmark


0 komentarjev ↓

Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !