Hudobna Rusija in dobra Ukrajina

Zahodni demokratični svet sprejema stave, kdaj bo Rusija vojaško napadla Ukrajino in kje se bo ustavila. Amerika morda res ve. Ko se bo Ukrajina odločila za operacijo Nevihta po vzgledu hrvaške operacije osvoboditve Knina, bo Rusija prisiljena zaščititi svoje rojake. Zasedla bo obe pokrajini Doneck in Lagunsk, Podobno operacijo je izvedla Turčija na Cipru. Ciper je še danes razdeljen na dva dela, kljub temu , da sta Turčija in Grčija v NATO. Rusija lahko ponovi referendum tudi pod mednarodnim nadzorom, saj je prepričana, da bi se večina priključila matici.

Namesto sporazumu v Minsku ( Ukrajina, Rusija, Nemčija, Francija), po katerem bi morala Ukrajina priznat obema provincama z pretežno ruskim prebivalstvom avtonomijo, se zaradi močnega proti ruskega mnenja, ki izvira iz zgodovinskih izkušenj in je vzpodbujen z hibridno vojno ZDA proti staremu sovražniku hladne vojne , na katerem popravlja predsednik Amerike očitano mu podobo šibkega moža, se ukvarja z »osvoboditvijo » izgubljenega ozemlja.

Zanimivo, da mediji in diplomacije ne govori o že sprejetem sporazumi iz Minska in o tem, katera stran zavlačuje ali ignorira realizacijo posameznih členov. Podrobna analiza bi črno belo sliko razjasnila.

Zaradi močne nacionalne note v Kijevu ni vlade, ki bi si upala spraviti zahtevano avtonomijo skozi skupščino. Samo spomnimo se pri nas izbrisane ali na Hrvaškem Piranski zaliv.

Za ukrajinsko dušo bi bil pravi balzam vojaška pokoritev upornih provinc. Vendar za takšno operacijo rabijo vojaško pomoč. ZDA jim jo že dozira po kapljicah. Premalo. »Hudoben« Putin že čaka na meji s posodobljeno vojsko, da zaščiti rojake, oziroma napade zahodno demokracijo.

  • Share/Bookmark


0 komentarjev ↓

Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !